چه زمانی به مشاور کسب و کار نیاز دارید؟ در این مقاله قصد داریم به شما توضیح بدیم چه زمانی به مشاور کسب و کار نیاز دارم؟ چه زمانی میتواند برای ما بهتر باشد که به سمت داشتن مشاور، کوچ یا منتور کسب و کار بریم.
انتخاب کسب و کار یکی از مهمترین تصمیمات زندگی و ادامه مسیر زندگی محسوب میشود. یک انتخاب سرنوشت ساز که به واسطه تأثیرگذاری آن بر روی آینده از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مورد سوالات زیادی برای افراد مطرح میشود. به عنوان مثال کسب و کار مناسب برای من کدام است؟ کسب و کاری که ایجاد کردم رو گام به گام شده چطوری جلو ببرم؟
اگر میخواهید به صورت اصولی و حرفهای به این سؤالات پاسخ دهید و اطلاعات زیادی در مورد کسب و کار مورد نظرتان به دست بیارید، بهترین راه برای شما کمک گرفتن از مشاوره کسب و کار است. پس در واقع بهتره بهتون بگیم همون ابتدا که تصمیم بر ایجاد کسب و کار دارید بهتره برای ایجاد و رشد و توسعه بهتر کسب و کارتون از کمک یک مشاور کسب و کار بهره مند شوید، در ادامه به معرفی مشاور کسب و کار خواهیم پرداخت.
آنچه خواهید خواند:
مشاور کسب و کار کیست؟
مشاور کسب و کار یک کار تخصصی محسوب میشود. مشاوره شغلی در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار به اشخاص کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند و در نتیجه آن به موفقیت شغلی بهتری دست پیدا کنند. مشاور کسب و کار به فرد یا تیمی متخصص گفته میشود که در زمینههای طراحی بیزینس پلن، طراحی گرافیک(شامل ست اداری، رنگ سازمانی و…)، طراحی سایت و سیاست گذاری فروش و… تخصص کامل دارد. مشاور کسب و کار با تکیه بر دانش روز، در راه اندازی و گسترش کسب و کار به شما مشاوره و ارائه خدمات میدهد.
شروع یک کسب و کار موفق به تنهایی کار سادهای نیست. در ابتدا نیازمند طراحی بیزنس پلن، برنامهریزی اولیه، مشاوره و کسب اطلاعات مورد نظر در راستای پیشبرد اهداف آن مجموعه یا کسب و کار است و یادتان باشد مشاور کسب و کار در برابر مشکلاتی که بر سر راهتان قرار میگیرد راهکارهای عملی برای حل مسائل دارد پس قبل از شروع ایجاد کسب و کار پیشنهاد میکنیم با مشاوره افراد متخصص کسب و کارتان را راه اندازی کنید، تا در دنیای بزرگ کسب و کارها نسبت به دیگر رقبایتان حرفهای بیشتری برای گفتن داشته باشید.
در ادامه برخی از چالشهای کسب و کارهای امروزی رو میگیم و اگر شما با این چالشها رو به رو هستید توصیه میکنیم با یک مشاور کسب و کار متخصص گفت و گو داشته باشید.
چه مشاغلی به مشاور نیاز دارند؟
هر کسب و کاری می تواند از مشاور بهره مند شود. اگرچه برخی، تقریبن مانند موارد زیر، ممکن است مهمترین مزایا را تجربه کنند. استارتاپ ها می توانند برای تکمیل برنامه ریزی و شروع قوی از مشاوران استفاده کنند.
کسب و کارهایی که مدتی است فعالیت می کنند می توانند از دیدگاه تازه ای بهره مند شوند. شرکت هایی که کمپین های تبلیغاتی جدیدی را شروع می کنند می توانند از تحقیقات و تخصص مشاور بهره مند شوند. مشاغل متمرکز بر رشد می توانند از مهارت های استراتژیک یک مشاور کسب و کار استفاده کنند.
سازمان هایی که اهداف مالی آنها را برآورده نمی کنند می توانند یک مشاور استخدام کنند تا حسابداری آنها را بررسی کند. شرکت هایی که بخش جدیدی را اضافه می کنند می توانند در برنامه ریزی، راه اندازی و کارکنان آن بخش کمک کنند.
اما دقیقاً چه زمانی باید به فکر جذب مشاور باشید؟
زمانی که یک کارمند چندین پست را پر می کند
اگر یک کارمند به تنهایی کار چندین نقش را انجام می دهد، مشاوری را برای انجام حداقل یکی از این نقش ها در نظر بگیرید. به این ترتیب، دقیقاً چه چیزی و به چه کسی نیاز دارید و فقط برای ساعاتی که به آنها نیاز دارید، دریافت میکنید و به جای اینکه یک کارمند تلاش کند چندین کار را ضعیف انجام دهد، فرد مناسبی دارید که کار را به خوبی انجام میدهد.
وقتی تیم شما فاقد تجربه و دانش لازم است
اگر هیچ فردی در تیم با سطح تجربه یا عمق دانش لازم برای یک نقش یا پروژه خاص وجود ندارد، وقت آن است که یک مشاور بیاورید. به عنوان مثال، اگر میخواهید ارزش شرکت خود را ارزیابی کنید و هیچکس در تیم شما قبلاً این کار را انجام نداده است، یک کارشناس ارزیابی برای این پروژه خاص را در نظر بگیرید.
زمانی که توانایی پرداخت تمام وقت این موقعیت را ندارید
شرکت ها در هر اندازه به دنبال تخصص مالی و حسابداری سطح بالا هستند. در بیشتر موارد، استخدام یک مدیر مالی تمام وقت یا کنترل کننده منطقی نیست، و همچنین کار کافی برای انجام دادن یک نفر در سطح مدیر مالی یا کنترل کننده وجود ندارد.
مانند شرکتی که دقیقاً با این مشکل روبرو بود. آنها یک کارمند داشتند که به عنوان حسابدار، مدیر دفتر، کنترل کننده و مدیر منابع انسانی کار می کرد. بله! زمانی که این کارمند به طرز غم انگیزی درگذشت، شرکت با مشکلات بزرگی روبرو شد. هیچ کس نمی دانست که سهام چک آنها در کجا قرار دارد یا چگونه حقوق و دستمزد را پردازش کند، کتاب ها به هم ریخته بود، یک پنجم از کارکنان اطلاعات نادرستی در پرونده پرسنلی خود داشتند و بسیاری اظهار داشتند.
آنها احساس نمی کردند که یک مدافع در منابع انسانی دارند. آنها به جای اینکه بخواهند فوراً همه این نقش ها را پر کنند، چه با فرد دیگری یا چند کارمند، سه مشاور که همه در این زمینه ها متخصص بودند، آوردند و کار را تقسیم کردند. صرفه جویی در زمان، پول و کلی استرس.
برخی از چالشهای کسبوکارها
- سنتی بودن کسبوکار و بروز نشدن ( یا گیر کردن در محله تبدیل سنتی به مدرنیته)
- نداشتن استراتژی مناسب در این بازار پر رقابت
- کاهش ورودی مشتریان و از دست رفتن آنها ( عدم نگهداشت مشتریان قدیمی)
- شروع کسب وکار جدید یا توسعه بخش جدید
- خروج زیاد منابع انسانی
- عدم سودآوری متناسب با شرایط اقتصادی
مشاور کسب و کار چه کمکی به من میکند؟
تا اینجا شما را با مشاور کسب و کار و برخی اقداماتی که انجام میدهد همراه با برخی چالشهای کسب و کارهای امروزی آشنا کردیم و اگر به صورت تیتر وار بخواهیم بگوییم یک مشاور کسب و کار دیگر چه کمکهایی میتواند داشته باشد، شامل این است که به شما کمک میکند تا:
- برای کسب و کارتان زیرساختهایی قابل اطمینان بسازید.
- چالشها را به فرصت تبدیل کنید.
- منابع انسانی خود را تقویت کنید.
- به درک بهتری از بازار هدفتان( یا آشنایی با اقیانوس آبی و قرمز) برسید.
- بروز باشید.
- ریسکها و هزینههایتان را کاهش دهید.
- مشکلات سیستم کسب و کارتان را پیش از وقوع شناسایی و برطرف کنید.
- داراییها و سرمایه های پنهان کسب و کار خود را بشناسید.
بیشتر بدانید: مشاور کسبوکار چه میکند؟
کلام پایانی
مشاوره کسب و کار یک شغل بسیار ارزشمند است که می تواند به ارتقا کسب و کارها کمک کند. مشاوران تجربیات بی نظیری دارند که به مشاغل کمک می کنند تا در مسیر رسیدن به اهداف سازمانی، چالش ها را با اطمینان و تضمین بیشتری پشت سر بگذاریم. به راحتی می توان مدعی شد موفقیت در کسب و کارهای امروزی قطعا به مشاور کسب و کار با تجربه نیاز دارد. دنیای امروز با گذشته تفاوت های بسیار زیادی کرده است؛ متاسفانه دنیا تغییر کرده است و ما تغییر نکرده ایم. برای رشد و تغییر خود با ما تماس بگیرید.
همچنین بخوانید: تفاوت کوچینگ و مشاوره کسب و کار چیست؟