برندینگ در پتروشیمی

برندینگ در پتروشیمی - دکتر مجتبی برقبانی

برندینگ در پتروشیمی :با توسعه صنعت نفت گاز و پتروشیمی به عنوان یکی از صنایع مادر در رسته جهانی، برندینگ نفتی تخصصی در این حوزه اهمیت شایانی یافته است. برندسازی شرکت های نفتی ، برندسازی شرکت های گاز ، برندسازی شرکت های پتروشیمی، برندسازی شرکت های تولید کننده قطعات و ابزارهای تخصصی حوزه نفت ،گاز و پتروشیمی هریک با توجه به برخی اشتراک های تجاری ماهوی و نیز تفاوت های بازار و جامعه هدف نیازمند دانش برندینگ نفتی، تجربه موفق در برندسازی صنعت نفت گاز و پتروشیمی است.

چشم انداز ما ارائه تخصص هایی است که از مشتریان خود حمایت می کند زیرا آنها انتقال به تولید انرژی پایدار را تسریع می کنند و آینده ای روشن تر را برای نسل های آینده تضمین می کنند.

بیشتر بخوانید: مشاور کسب‌وکار چه می‌کند؟

برخی خدمات برندینگ در پتروشیمی عبارتند از:

  • انتخاب نام کسب و کار، محصول یا خدمات.
  • تدوین دستورالعمل های استفاده از هویت برند.
  • بیانیه های برند.
  • استراتژی بازاریابی و ترویج برند.
  • توسعه بازاریابی دیجیتال و …
Branding in petrochemicals
Branding in petrochemicals

برندینگ در پتروشیمی با رویکرد بهبود عملکرد مالی

درحالی که برند و مدیریت آن در بازاریابی کالا و خدمات مصرفی حکم فرما شده است، برندهای صنعتی در به دست آوردن جایگاه بازاریابی برای خود بسیار کند عمل کرده اند. شاید این امر، ناشی از این باور باشد که برندها در مواجهه با خریدار سازمانی که تصمیماتش بر پایه دلایل منطقی و مستدل است، بسیار ناگویا باشد. فراهم کنندگان محصولات و خدمات در بازارهای پتروشیمی، برای باقی ماندن در عرصه رقابت جهانی، به دنبال به دست آوردن مزیت رقابتی از طریق استفاده استراتژیک و توسعه ارزش برند هستند.

رقابت سنگین در صنعت پتروشیمی میان کشورها ایجاب می کند که توجه به بحث برند در اولویت قرار گیرد؛ بخصوص شرکت های مرتبط با صنعت پتروشیمی در ایران به دلیل مباحث تحریمی، می توانند با ایجاد برند صنعتی قوی در حفظ مشتریان خود حرکت کنند. در تحقیق حاضر، به طراحی مدل عملکرد برند در صنعت پتروشیمی پرداخته شد. با انجام مصاحبه های منسجم با خبرگان حوزه برند در صنعت پتروشیمی و هم چنین مطالعات کتابخانه ای به شناسایی مفاهیم و مولفه های اساسی عملکرد برند پرداخته شد.

از میان ۲۸ مولفه شناسایی شده در تحلیل کیفی، تعداد ۱۱ مولفه باقی ماند که مبنای تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از انجام تحلیل عاملی تاییدی نشان از آن داشت که از بین ۱۱ مولفه مذکور، تنها تعداد ۷ مولفه به طور معنادار و قابل توجهی، عملکرد برند را تبیین می کنند. این ۷ مولفه عبارتند از: بازده فروش، نوآوری در پاسخگویی، الگوبرداری، سرمایه سازمانی برندمحور، استراتژی های رقابتی سازمانی، کیفیت محصولات، تولید و حجم فروش.

بررسی راه کارهای برندینگ در صنعت پتروشیمی

به کارگیری راه کارهای برندسازی در بخش صنعت نفت و صنایع وابسته ، باعث شناسایی بهتر و ایجاد تصویری مثبت از صنعت نفت ایران در داخل و خارج شده و با ایجاد برند جهانی و افزایش اطمینان در مشتریان و سرمایه‌گذاران، میزان سرمایه-گذاری داخلی و خارجی را افزایش می دهد. برند جهانی صنعت نفت در میان مدت باعث رونق اقتصادی و در بلند مدت منجر به تأمین سعادت، رفاه اقتصادی و تضمین امنیت کشورمان ایران خواهد شد.

این پژوهش با هدف تعیین راه کارهای برندسازی در صنعت نفت و صنایع وابسته مورد بررسی قرار گرفت. روش پژوهش توصیفی پیمایشی بود و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد روایی تحقیق توسط خبرگان و صاحب نظران و پایایی آن با تعیین آلفای کرونباخ (877/0 ) مورد تایید قرار گرفت .

براساس یافته های حاصل از ادبیات پژوهشی و یافته های این تحقیق، عواملی نظیر مدیریت استراتژیک برند، حمایت های قانونی ، کانال توزیع مناسب ، نوآوری و نیروی انسانی متخصص با ایجاد ارزش افزوده و مزیت رقابتی، نقش مهمی در ایجاد و تقویت برند صنعت نفت و صنایع وابسته و حضور فعالانه این صنعت در بازارهای جهانی ایفا می نمایند.

همچنین مطابق نتایج حاصل از این پژوهش در بخش خصوصی مهمترین راه کار برندسازی در صنعت نفت و صنایع وابسته مدیریت استراتژیک برند و در بخش دولتی مهمترین راه کار تقویت و ارتقای برند صنعت نفت و صنایع وابسته، حمایت های قانونی می باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین مشاوره برندینگ شخصی و سازمانی چه ویژگی هایی دارد؟

تاثیر تولید محتوا بر فرآیند برندسازی در صنعت پتروشیمی

عصر کنونی که بنا به مختصات تحولی و اثرگذاری موجودش باید از آن به عنوان عصری پیشرو و پیشگام در جمیع جهات یادکرد امروزه شرایطی را رقم زده است که پیشرفت تنها در دستیابی به فناوری‌های روزآمد این عصر و همراهی با تحولات انجام شده آن ممکن و میسر است.

از جمله این تحولات دانش‌محور می‌توان به نقش عنصر مهم «تولید محتوا» و تاثیرگذاری آن در برندینگ سازمان‌های پیشرو به‌ویژه صاحبان صنایع و به طور خاص صنعت پتروشیمی نیز اشاره داشت.

بنابراین صاحبان صنایع مختلف به ویژه صنعت پتروشیمی برای معرفی محصولات کلیدی خود بیش از هر زمان دیگری این ضرورت را باید احساس نمایند که از طریق ایجاد شرایط لازم برای تولید محتوای مطلوب و اثر‌گذار بر مخاطب، به ثبات و جذب مداوم مشتریان محصول خود بیاندیشند و با پیاده‌سازی ایده خلاقانه تولید محتوا مسیر تحول‌ساز سودآوری و خلق ارزش محصول را نیز هموار و به برندسازی آن کمک شایانی نمایند تا پیامد مثبت حاصله از این رویکرد تخصصی همچنان در بقای محصولات خود به عینه ملموس باشد.

هرچند نوع نگاه در صنعت آنچنان که انتظار می‌رود در توجه به مولفه اثربخش تولید محتوی پر رنگ نیست و بیشتر هم اگر حرکتی در این راستا انجام می‌گیرد شرط لازم است نه کافی بنابراین برای جدی انگاشتن تولید محتوا در اقناع‌سازی مخاطب باید بیشتر از شرایط کنونی تلاش شود. شواهد امر نشان می‌دهد که فضای حاکم بر کسب و کار و تولید محصول ایجاب می‌نماید که صاحبان صنایع تولیدی که به دنبال برندسازی و پیشرفت روز‌افزون هستند باید روی محتواسازی برای معرفی محصولات یا خدماتی که به مشتریان ارائه می‌شود حساب کنند و می‌بایست در عصر پیشرفته‌ تکنولوژی سرآمدی خود را در کنار فعالیت‌های تولیدی با برندینگ شدن سازمانی حفظ و استمرار بخشند.

هرچند توانمندسازی روابط عمومی‌ها و رفع موانع پیش پای آنان در حوزه تولید محتوا از ضروریات عصر کنونی است باید بسترسازی مناسب از حیث زیر ساخت اینترنتی و یا به تعبیری ویترین مجازی را از ذهن دور نداشت و از این منظر نیز به معرفی محصولات و جذب مشتری نگاه ویژه‌ای داشت.

انجام تبلیغات درست و تاثیر‌گذار با تولید محتوی غنی در بستر آنلاین اولین گام در تولید محتوای امروزین محسوب می‌شود که متولیان این حوزه در صنعت آنچنان که انتظار است از شرایط خاص پاسخگویی به این نیاز و نحوه تبلیغات و بهره‌برداری از فضای اینترنت برخوردار نبوده و برنامه عمل مشخصی در پی بردن به تاثیرات شگرفی تولید محتوا بر فضای کسب و کار در دست نیست.

بنابراین اذعان می‌دارد که هر اقدام تبلیغی با تولید محتوای درست و اثرگذار برمخاطب نتیجه می‌دهد و در فضای کنونی بیشترین توان تبلیغی بر بهره‌گیری از تبلیغات اینترنتی برای صاحبان مشاغل و صنایع تولیدی متمرکز شده است که برای برندسازی و معروف شدن شرکت از آن استفاده می‌شود که مصادیق آن در وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی به چشم می‌خورد که همگی با هدف جذب مخاطب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به بیان ساده‌تر تمامی کسب و کارها برای توسعه و پیشرفت خود می‌بایست محصولات را با تولید محتوای دقیق به مخاطبان آنلاین خود معرفی کنند. همان طور که در مجلات یا روزنامه‌ها برای معرفی محصول محتواسازی تبلیغاتی می‌کنند، در بستر اینترنت هم باید از این راهکار بهره برد تا نتیجه‌ مطلوب حاصل شود.

در این مقال به صورت اجمال به تعدادی ازروش‌های به روز محتواسازی اشاره می‌گردد؛

تاثیر عکاسی محصولات و بهره‌گیری از این کارکرد برای محتواسازی و تبلیغات اینترنتی نتایج مثبتی را در حوزه معرفی محصول به دنبال خواهد داشت بنابراین مخاطب برای اطمینان به محتوا و نوشته‌ شما درباره محصول نیازمند مشاهده عکس و تصویر دقیق از محصول می‌باشد.

کمی فراتر از محتواسازی از طریق عکاسی از محصولات، می‌توان به ساخت ویدیو تبلیغاتی اشاره کرد که در اصطلاح به آن تیزر تبلیغاتی هم می‌گویند. ویدیو تبلیغاتی تاثیری حتی بیشتر از عکاسی محصولات دارد، در یک تیزر تبلیغاتی می‌توان به شکلی جذاب و گویاتر محصول را معرفی کرد. این کارکرد موجب جذب چند برابری مخاطبان خواهد شد و آن را یک محتواسازی شگفت‌انگیز جلوه می‌دهد. که بیشترین تاثیر این دو اقدام را می توان در تبلیغات در وبسایت یا فضای مجازی و…  با بهره گیری ازشیوه های نوین و تخصص محور مشاهده کرد، زمانی تولید محتوا اثربخشی بالایی دارد که در آن منطق، اخلاق و احساس دیده شود و ضمیر ناخودآگاه مخاطب را درگیر نماید.

مسلماً شرایط رقابتی امروز ایجاب می‌نماید که صاحبان مشاغل و کسب و کار و به ویژه صنایع تولیدی باید بر روی تولید محتوای اثر‌بخش تمرکز نمایند و با تحول در این بخش به کارایی و معرفی جایگاه برندینگ خود توجه نموده و بخشی از برنامه‌ریزی فنی و تخصصی را به این امر اختصاص دهند.

و با رویکردی عالمانه زیر‌ساخت تولید محتوا را برای معرفی سازمان خود فراهم نموده و با میدان دادن به متخصصین این حوزه، رفع موانع اجرایی و تامین تجهیزات حرفه‌ای و به روز و نیز با سنجش توانایی ایده‌پردازی برای خلق محتواهای بصری خلاقانه و همچنین توانایی اجرای ایده‌های خاص برای تولید محتواهای متفاوت به برندسازی سازمان و پیشرفت دائمی آن کمک کنیم تا از قافله رقابتی عصر کنونی جا نمانیم و این شدنی است.

Rate this post