برند سازی در 6 مرحله: در این مقاله به شما آموزش داده میشود که چگونه و چطور در 6 مرحله برندسازی کنیم. ساخت برند از پایه به طور برجسته، کار آسانی نیست، اما با رعایت اصول و داشتن یک استراتژی مناسب، میتوانید یک برند موفق و معتبر را از صفر شروع کنید.
اما یک برند چگونه باید باشد؟ چه احساسی باید در مردم به وجود بیاورد؟ آیا برند شما با مخاطبین هدفمند ارتباط برقرار میکند؟
برندینگ چیست؟
اخیراً، کلمه “برند” به طور معمول به عنوان یک چیز مرسوم، به ویژه در صنعت مد استفاده می شود، بنابراین بسیاری از مردم ماهیت واقعی آن را فراموش می کنند. بر اساس فرهنگ لغت کسب و کار، برند یک طرح، علامت، نماد، کلمات یا ترکیبی از آنها بطور خاص است که در ایجاد تصویری که محصول را شناسایی می کند و آن را از رقبای خود متمایز می کند، استفاده می شود.
به عبارت دیگر، برند نمایش بصری است که افراد آن را با بیزینس یا محصول مرتبط میکنند. هویت برند موثر، هویتی است که مشتریان آن را با سطح بالایی از اعتبار و کیفیت مرتبط می دانند. با این حال، مراحل برندسازی قدرتمند نه تنها به ویژگی های زیبایی شناختی عناصر برند، بلکه به جزئیاتی مانند پیام و جذابیت احساسی پشت آن بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: برندینگ در صنعت زیبایی
مرحله ۱. اهداف و شخصیت برند
طراحان کسانی نیستند که اهداف یا شخصیت بیزینس را تعیین کنند اما پایه و اساس تمام مراحل برندسازی هستند. برای دریافت نتایج مورد انتظار، بیزینس باید اولویتها و ارزشها را در نقطه شروع تعیین کند تا نیرو هایی که روی برندسازی کار میکنند، ببینند به کدام سمت میروند.
آنها لزوماً نیازی به تعریف و استفاده برای تمام چرخه وجود برند ندارند. اهداف را میتوان بعداً در طی یک فرآیند خلاقانه اصلاح کرد، اما داشتن برخی دستورالعملها در آغاز حیاتی است. علاوه بر این، قبل از اینکه طراحان شروع به کار بر روی یک بخش بصری کنند، باید شخصیت بیزینس یا محصولی را که میخواهد ارائه کند، شناسایی کنند. طراحی برند بدون این دانش مانند کشیدن پرتره از یک عکس است. میتوانید کپی را کاملاً درست انجام دهید، اما هیچ احساسی در کار وجود نخواهد داشت.
مرحله ۲. تحقیقات بازار و مخاطب
با درک آنچه مشتری امیدوار است به آن دست یابد، نقاط قوت و ضعف آنها، رقابت و محیطی که در آن تجارت خود را انجام می دهند، طراحان می توانند شروع به توسعه راه حل های معنی دار کنند. این می تواند چالش برانگیز باشد، زیرا جلب نیازهای مشتریان اغلب دشوار است. مشتریان گاهی اوقات “خیلی نزدیک” به کار خود هستند تا عینی باشند و طراحان اغلب در نتیجه اطلاعات جزئی یا نادرست به دست می آورند. اما از طریق پرسش، طراحان میتوانند به مشتریان کمک کنند تا راهحلهای برند را که با اهداف تجاری آنها همسو هستند، کشف کنند.
تجزیه و تحلیل کسب و کار بر سه حوزه کلیدی متمرکز است: ماموریت، رقابت و محیط کسب و کار. ابزارهای اساسی زیادی تجزیه و تحلیل کسب و کار وجود دارد که می تواند توسط طراحان برای جمع آوری بینش ارزشمند در این زمینه ها استفاده شود، از جمله: شرح چشم انداز و ماموریت، تجزیه و تحلیل SWOT و اولویت بندی اهداف است. این ابزارها زبان مشترکی را بین طراحان و کارفرما فراهم میکنند و به چارچوببندی بحثها پیرامون سؤالات استراتژیک کمک میکنند.
مخاطب دلیل وجود کسب و کارها و بیزینس ها هستند و در نهایت تعیین می کنند که آیا بیزینس در بازار موفق می شود یا خیر. از آنجایی که بیزینس ها به دنبال مزیت استراتژیک به سمت اصول برندینگ هستند، تأکید بیشتری بر درک اینکه چگونه طراحی برند به مخاطبان انگیزه می دهد، می شود. هنگامی که با تجزیه و تحلیل کسب و کار ترکیب می شود، تحقیقات مخاطبان، «چه کسی»، «چه» و «چرا» پازل برند را پر می کند.
مرحله ۳. طراحی لوگو برای برندسازی
برخی از افراد اغلب لوگو را با برند اشتباه می گیرند، اما این تنها یک مرحله از مراحل برند سازی است. با این حال، دست کم گرفتن نقش طراحی لوگو اشتباه است. این نشانه اصلی هویت برند، برجسته ترین نماد تصویر برند، پایه و اساس استراتژی بازاریابی موثر است که ارتباط آن را با مخاطب هدف امکان پذیر می کند.
یکی از جنبه هایی که تحقیق شامل می شود، بررسی لوگوهای شرکت های رقابتی است. این کمک می کند تا از شباهت غیر ضروری با سایر لوگوها در این بخش جلوگیری شود و هویت برند اصلی ایجاد شود.
پس از تکمیل لوگو، طراحان قسمت تست را شروع می کنند. مسئله این است که همه چیز در یک صفحه دیجیتال خوب به نظر نمی رسد و همچنین در سطوح مختلف یکسان نیستند. به همین دلیل بسیار مهم است که لوگو را در همه موقعیت ها و مکان های ممکن آزمایش کنیم تا مطمئن شویم همه فعالیت ها متناسب با هم هستند.
طراحی لوگو نقش مهمی در اصول برندینگ دارد، بنابراین به طراحان توصیه می شود که به فرآیند خلاقانه آن توجه زیادی داشته باشند. برای دستیابی به لوگوی متناسب با بیزینس، ارزش سرمایه گذاری از لحاظ زمانی را دارد.
مرحله ۴. عناصر بصری برند سازی
طراحی لوگو تنها نمایش بصری برند نیست. مطمئناً تمرکز اصلی همیشه یک لوگو خواهد بود، اما برخی از عناصر دیگری مانند رنگ و تایپوگرافی و … هم وجو دارند که باید توجه ویژه ای با آنها کرد. طراحی هویت بصری و پیام رسانی که همراه با برند است، نقش مهمی در مراحل برند سازی دارد.
عناصر بصری و کلامی که با موقعیت برند ارتباط برقرار میکنند، مخاطبان را جذب و متقاعد میکنند تا با برند درگیر شوند. آنها نقطه اوج، بیان جایگاه و وعده برند هستند. عناصر کلامی شامل چشم انداز و شرح ماموریت، نام برند، شعار و بیانیه موقعیت برند می باشد. عناصر بصری شامل لوگو، تایپوگرافی، رنگ ها، شکل و ظاهر و احساس کلی ارتباطات و محیط است.
مرحله ۵. سبک برند بیزینس های بزرگ
وقتی لوگو، پالت رنگ و سایر عناصر بصری آماده شدند، وقت آن است که آنها را در سبک شرکتی هارمونیک متحد کنیم. زمانی که طراح بر روی برندسازی برای شرکت های ارائه دهنده خدمات یا کالا کار می کند، بسته به نوع بیزینس و ویژگی های مختلف آنها، می تواند آنها را به خدمات یا کالای برند تبدیل کند. برخی از فعالیت بیزینسی رایج وجود دارد که توسط شرکت های مختلف استفاده میشود:
بیزینس کارت: یکی از موارد ضروری در ارتباطات تجاری، بیزینس کارت است؛ بنابراین کارت ویزیت یا بیزینس کارت برای نشان دادن برند حیاتی است و جزئی از اصول برندینگ محسوب میشود.
مکاتبه و ارتباطات: ارتباطات تجاری همیشه سبکی رسمی دارد. برای اینکه نشان دهند اصول برندینگ (برندسازی) در بیزینس اجرا و ارائه دهنده خدمات قابل اعتماد هستند، طراحان باید روی ارائه مکاتبات و ارتباطات کار کنند. سربرگ ها، پاکت نامه ها و … باید حاوی عناصر هویت برند باشند که سطح حرفه ای را نشان می دهد.
بیلبوردها و بنرها: آنها بخش اصلی مراحل برندسازی و بازاریابی هستند، بنابراین مشتریان اغلب از طراحان می خواهند که روی ایده خلاقانه برای تبلیغات در فضای مجازی و بنر در محیط اجتماعی کار کنند.
برندسازی خودرو: بیزینس هایی که تحویل محصول را ارائه می دهند نیاز به دکوراسیون موثر خودرو دارند. عناصر هویت برند در خودروهای شرکت یا کامیون ها راه کارآمد برای تبلیغ در فضای باز است.
مرحله ۶: راه اندازی و ارزیابی برند
یکی از بزرگترین چالشها در پیادهسازی موقعیتیابی برند، سوق دادن بیزینس به سمت خرید و استفاده از مسیرهای پیامرسان و خلاقانه است. به همین دلیل است که بسیار مهم است که در مراحل برند سازی را تا حد امکان مشارکتی کنیم و از همه بخشهای بیزینس دعوت کنیم تا در تعیین مسیر مشارکت کنند.
حقیقت ساده این است که مردم از چیزی که به ایجاد آن کمک می کنند حمایت می کنند. پیاده سازی شامل انتقال موقعیت برند و دارایی های کلامی و بصری برند به مخاطبان داخلی است. همراه با راهنماهای سبک و دسترسی آنلاین به دارایی های برند، این مرحله همچنین نیازمند آموزش برند است. هنگامی که برند راه اندازی و اجرا شد، تمرکز باید از ایجاد به حفظ برند تغییر کند.
یکی از رایجترین مسائلی که بیزینسها با آن مواجه میشوند، تخریب برند در طول زمان است، زیرا بیزینس از پیامها و طرحهای مشابه خسته میشود. یک قانون کلی که باید به خاطر بسپارید این است که وقتی بیزینس در حال مبارزه با فرسودگی برند است، معمولاً این نقطه ای است که مخاطبان آنها تازه شروع به برقراری ارتباط در جهت برند می کنند.
بیشتر بخوانید: هویت برند خود را با 5 مرحله بسازید
کلام آخر مقاله برند سازی
برای همه کسب و کارها تداعی برند اهمیت زیادی دارد. همه افراد به دنبال این هستند که در بین مخاطبان خود شناخته تر شوند و برای این کار نیاز به برندسازی دارند. در این مطلب، مراحل برندسازی را به طور کامل معرفی کردیم؛ اما برای آن که بتوانید این مراحل را با موفقیت پشت سر بگذارید، نیاز به دانش و تخصص در زمینه برندینگ دارید.
بر همین اساس پیشنهاد می کنیم که برای ساخت برند قوی، به سراغ مشاوران متخصص در زمینه برندینگ بروید. دکتر مجتبی برقبانی در این زمینه است که به شما در برندسازی و به کارگیری ابعاد مختلف آن کمک می کند. بنابراین شما می توانید برای مشاهده خدمات مختلف با ما تماس بگیرید.