مشاورکسب و کار :تصور کنید به عنوان یک مدیر، هر روز با چالشهای جدیدی روبهرو هستید؛ از مدیریت تیمی با دیدگاههای متفاوت گرفته تا تصمیمگیریهای سرنوشتساز در لحظات حساس. حال اگر کسی باشد که در کنار شما ایستاده و به شما کمک کند تا به عمق تواناییهای خود پی ببرید، نقاط قوتتان را کشف کنید، و نقاط ضعفی که گاهی دست و پایتان را میبندند، به فرصتهای رشد تبدیل کنید، چقدر بهتر و پرانرژیتر میتوانید حرکت کنید؟
با دکتر مجتبی برقبانی، راهی پیدا میکنید تا ارتباطات مؤثرتری با تیم خود برقرار کنید، اعتمادبهنفس بیشتری برای تصمیمگیریهای جسورانه داشته باشید و از نوآوری و خلاقیت خود نهایت بهره را ببرید. با ما تماس بگیرید.
آنچه خواهید خواند:
7 مزیت مشاورکسب و کار برای مشاغل
در این بخش به مشاور کسب و کار میپردازیم که عبارتند از «بهبود مهارت های ارتباطی»، «تقویت هوش هیجانی»، «افزایش خودآگاهی»، «بهبود مهارتهای تصمیمگیری»، «بهرهوری و عملکرد»، «بهبود مهارت های حل تعارض» و «بهبود محبوبیت نزد کارکنان» که شرح آن را در ادامه میخوانید.
مزایای کوچینگ مدیران برای مشاغل
1- بهبود مهارتهای ارتباطی:
ارتباط مؤثر برای رهبری یک سازمان و گروه ضروری است. رهبران باید بتوانند به وضوح ارتباط برقرار کنند، فعالانه گوش دهند و بازخورد خودشان را ارائه دهند، آن هم به گونهای که انگیزه و الهام بخش گروهشان باشند. اگر هر کدام از این مهارتهای ناقص بماند، سازه مدیریتی نیز دچار بحران خواهد شد. ایننقطه، جاییستکه مفهوم مشاور کسب و کار به میدان میآید تا مهارتهای ارتباطی مدیران را بهبود بخشند و به آنها امکان دهد که با اعضای گروه / سازمان خود ارتباط حرفهای بهتری برقرار کنند.
2- تقویت هوش هیجانی:
درباره بهره هوشی یا IQ زیاد شنیدهایم ولی برای موفقیت یک هوش دیگر هم لازم است و آن هوش هیجانی است که به توانایی شناخت و مدیریت احساسات خود و دیگران اشاره دارد.رهبران با هوش هیجانی بالا برای مدیریت موقعیتهای چالش برانگیز، ایجاد روابط قوی و الهام بخشیدن به اعضای گروه خود عملکرد بهتری خواهد داشت. خبر خوب این است که بر خلافِ هوش فضایی، هوش هیجانی تا حدّ زیادی اکتسابی است. مشاور کسب و کار در اینجا هم میتواند به کمک افراد بیاید تا هوش هیجانی خود را بهبود بخشند و منجر به رهبری مؤثرتر و کسب نتایج حرفهای بهتری شوند.
3- افزایش خودشناسی با مشاورکسب و کار:
خودشناسی توانایی شناخت نقاط قوت و ضعف شخصیتمان است. رهبرانی که خودشناس هستند بهتر میتوانند از نقاط قوت خود برای مدیریت یک گروه / سازمان استفاده کنند و میدانند که چگونه باید نقاط ضعف خود را بهبود ببخشند. اگر ندانیم ضعفمان چیست، چطور میخواهیم، آن را اصلاح و بهبود ببخشیم؟ یکی دیگر از نقشهای مشاور کسب و کار کمک به افراد است تا با ارائه بازخورد، کمک به شناسایی نقاط کور و کمک به خودشناسی کنند.
4- بهبود مهارت های تصمیمگیری:
رهبران باید بتوانند سریع و با اطمینان تصمیم بگیرند. چرا که بحرانها منتظر ما نخواهند ماند که تصمیم بگیریم. جهان امروز سریعالسیر به پیش میرود! از همینرو داشتنِ کوچینگ مدیریتی میتواند مهارتهای تصمیم گیری را با ارائه ابزارها و استراتژیهایی برای ارزیابی موقعیتها، سنجش گزینهها و در نهایت تصمیم گیری آگاهانه بهبود بخشند.
5- بهره وری و عملکرد بیشتر:
بعضیها گمان میکنند نظام سرمایهداری یا کاپیتالیسم روی اصل سود سرمایه میچرخد امّا اینطور نیست، این نظام روی یک اصل مهمتری صورتبندی شده و آن سود بیشتر است! اگر بخواهید در این دریا، ماهیگیر خوبی باشید باید بدانید که چطور سود بیشتری کسب کنید و این هم به جز با بهبود عملکرد حاصل نخواهد شد. مشاور کسب و کار میتواند به افراد کمک کند تا استراتژیهایی را برای بهبود بهرهوری و عملکرد خود توسعه دهند. در این راه مربیان میتوانند راهنماییهایی را دربارهٔ مدیریت زمان، تعیین هدف و اوّلویّتبندیها ارائه دهند و به رهبران کمک کنند تا از زمان و منابع خود بهترین استفاده را ببرند.
6- بهبود مهارتهای حل تعارض:
تعارض منافع بخش طبیعیِ هر کسب و کاری است و رهبران موثر باید بتوانند به شیوهای سازنده به تعارضات رسیدگی کنند. مشاور کسب و کار میتوانند مهارتهای حل تعارضات را در مدیران توسعه دهند تا مدیران به حل تعارضات در سطح درونی و بیرونی سازمان خود بپردازند.
7- بهبود محبوبیت نزد کارکنان:
اگر نزد کارکنانتان محبوب نباشید و یا به قولی آن چهره کاریزماتیک را بروز ندهید، اگر نگوییم کلاهتان پس معرکه است، میتوانیم ادعا کنیم که با معضلات بسیاری روبهرو خواهید شد. برای مدیر موفق بودن مدیریت صمیمانه امّا حرفهای یک عامل مهم در رضایت و حفظ کارکنان است. رهبرانی که قادر به الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه در اعضای گروه خود هستند، به احتمال زیاد استعدادهای برتر را حفظ میکنند. یادتان است در بخش قبل چه گفتیم؟ محور سرمایهداری روی سود بیشتر میگردد، یکی از راههای افزایش این اصل «سود بیشتر» جذب و نگاهداری استعدادهای برتر است!
تاثیر مشاورکسب و کار بر سازمانها
1. افزایش بهرهوری و عملکرد:
2. افزایش تعامل و مشارکت کارکنان:
3. ارتقاء مهارتهای ارتباطی
4. توسعه ذهنیت رشد
5. افزایش اعتماد به نفس و مسئولیتپذیری
یکی از مزایای مهم کوچینگ، افزایش اعتماد به نفس مدیران و توانمندسازی آنها برای پذیرش مسئولیتهای بیشتر است.
بیشتر بدانید: چه زمانی به مشاور کسب و کار نیاز دارید؟
سخن پایانی
در نهایت، مشاوره کسب وکار نهتنها به عنوان یک ابزار برای بهبود فردی مدیران، بلکه به عنوان یک سرمایهگذاری بلندمدت در توسعه رهبری سازمانی مطرح است. مدیرانی که تحت فرآیند کوچینگ قرار میگیرند، معمولاً در شغل خود موفقتر عمل میکنند و با افزایش خودآگاهی و مهارتهای رهبری، میتوانند به تیمهای خود انگیزه و انرژی مثبت منتقل کنند.
این فرآیند در نهایت به سازمانها کمک میکند تا از طریق بهبود عملکرد مدیران، در بازار رقابتی ماندگارتر و موفقتر عمل کنند و فرهنگ سازمانی قویتری بسازند.