تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان

Diversity and Inclusivity (D&I) in the organization

تنوع و همه‌پذیری در سازمان که عموماً با D&I شناخته می‌شود در جامعه‌ی سازمانی و شرکتی در حال افزایش است.

هرآنچه باید درباره تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان بدانید

محبوبیت تنوع (Diversity) و همه‌پذیری (Inclusion) در سازمان که عموماً با D&I شناخته می‌شود در جامعه‌ی سازمانی و شرکتی در حال افزایش است. شرکت‌ها بیش‌تر و بیش‌تر تنوع‌پذیری را با اتخاذ سیاست‌های D&I در تمام سطوح مرتبط با نیروی کار مدنظر قرار می‌دهند. به‌نقل از جاش برسِن (Josh Bersin)، نویسنده و محقق، آمار نشان می‌دهد شرکت‌هایی که تنوع و همه پذیری را در تمام جنبه‌های کسب‌وکار خود پذیرفته‌اند عملکردی بهتر از شرکت‌های هم‌تراز خود دارند.

با‌این‌حال، متنوع و همه‌پذیر کردن شرکت شما صرفاً یک موضوع اخلاقی نیست، بلکه نیروی محرک رشد، سود و درآمد شماست. در این مطلب به تنوع و همه پذیری و همینطور تمام آن‌چه که باید درمورد این مسئله‌ی حیاتی بدانید می‌پردازیم.

تنوع و همه پذیری چیست؟

تنوع و همه پذیری در سازمان اشاره به مجموعه‌ای از راهبردها، سیاست‌ها و مأموریت‌هایی دارد که توسط شرکت اتخاذ می‌شوند تا ایجادکننده و پرورش‌دهنده‌ی یک محیط کاری همه‌پذیر باشند که دسته‌ای متنوع از استعدادها را با پیشینه‌های فرهنگی مختلف به سمت خود می‌کشاند.

شرکت‌های دارای سیاست‌ها و روش‌های تنوع و همه پذیری (D&I)، صرف‌نظر از این‌که صاحب یک مزیت رقابتی هستند، خلاق‌تر و حامی عقاید و نظرات متفاوت‌اند؛ به‌همین‌دلیل مستعدترین افراد هر زمینه را جذب می‌کنند.

اگرچه تنوع و همه پذیری همیشه با هم می‌آیند، دو اصطلاح متفاوت از هم هستند. بیایید به آن‌ها جداگانه نگاهی بیندازیم.

تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان
تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان

 

سلامت سازمانی چیست؟ آیا سازمان شما یک سازمان سلامت است؟

تنوع چیست؟

گزارش سال ۲۰۱۸ مؤسسه‌ی نظرسنجی گالوپ (Gallup) تنوع را «زنجیره‌ای کامل از تفاوت‌های انسانی» تعریف می‌کند. این اصطلاح به ویژگی‌های مختص هر فرد مانند جنسیت، گرایش‌های جنسی، اعتقادات مذهبی، سن، قومیت، نژاد، موقعیت جغرافیایی، فرهنگ، طبقه‌ی اجتماعی، توانایی‌های جسمانی و غیره اشاره دارد.

تنوع در محل کار به آن نیروی کاری در سازمان اطلاق می‌شود که شامل افرادی با جنسیت‌ها، گرایش‌های جنسی، مذهب، نژاد، قوم، سن و… متفاوت است. تنوع می‌تواند انواعی مختلف داشته‌باشد. با ما در ادامه همراه باشید.

انواع مختلف تنوع در محیط کار

س از اینکه مفهوم تنوع و همه پذیری را بیان کردیم، در ادامه فصد داریم به انوع تنوع در محیط کار بپردازیم. انواعی مختلف از تنوع در محل کار وجود دارد. اگرچه برخی از آن‌ها در چشم مردم دنیا قابل‌مشاهده‌اند، سایر موارد بیش‌تر داخل‌سازمانی هستند. برخی را می‌توان کنترل کرد و تغییر داد و همچنان، برخی دیگر به همان شکل قبلی خود باقی می‌مانند.

در ادامه انواعی گوناگون از جنبه‌های تنوع آورده شده‌است که در هر محل کاری پیدا می‌کنید:

  • درونی
  • بیرونی
  • سازمانی
  • جهان‌بینی

انواع تنوع درونی

تنوع درونی یعنی آن مشخصه‌های تنوع‌پذیر متفاوت که فرد با آن‌ها به‌دنیا آمده یا به آن‌ها تعلق دارد. شخص در بیش‌تر موارد کنترلی روی تغییر این تمایزها ندارد. این‌ها شامل مشخصه‌هایی هستند مانند:

  • نژاد
  • سن
  • قومیت
  • ملیت
  • تفاوت فرهنگی

انواع تنوع بیرونی

تنوع بیرونی آن تمایزها یا ویژگی‌های شخصیتی اکتسابی مرتبط به فرد است. به‌قولی، این ویژگی‌های شخصیتی می‌توانند توسط شخص تغییر یا اصلاح پیدا کنند. انواع تنوع بیرونی شامل این موارد است:

  • سطح تحصیلات
  • مهارت‌ها و علایق
  • دین
  • موقعیت جغرافیایی
  • رابطه‌های شخصی
  • وضعیت اجتماعی‌اقتصادی
  • سطح تجربه
  • رفتار شهروندی

انواع تنوع سازمانی/ شرکتی

تنوع سازمانی شرکتی، مشخصه‌های متمایزکننده‌ی متفاوتی هستند که در هر سازمان یا محل کاری پدیدار می‌شوند. انواع مختلف تنوع در سازمان و محیط کار به این شرح است:

  • موقعیت محل کار
  • عملکرد شغلی
  • حوزه‌ی عمل
  • سابقه‌ی مدیریتی
  • سطح ارشدیت

انواع تنوع جهان‌بینی

معنای تنوع جهان‌بینی دقیقاً خود این عبارت است، به‌بیانی، تفاوت و تمایز در جهان‌بینی‌های افراد. تجربه‌های منحصربه‌فرد، دانش تاریخی، باورها، فلسفه‌های سیاسی و مواردی دیگر می‌توانند دیدگاه‌های جهان‌بینی ما را شکل دهند.

تنوع در جهان‌بینی می‌تواند شامل مواردی باشد مانند:

  • باورهای سیاسی
  • دانش تاریخی
  • فعالیت‌های فرهنگی
تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان
تنوع و همه پذیری (D&I) در سازمان

همه‌پذیری چیست؟

به‌نقل از جسی جکسون (Jesse Jackson)، سیاست‌مدار و فعال حقوق مدنی: «همه‌پذیری تنها یک ملاحظه‌کاری نیست، بلکه کلید رشد و توسعه است.»

جامعه‌ی مدیریت منابع انسانی (SHRM) همه‌پذیری را این‌گونه تعریف می‌کند: «دست‌یابی به محل کاری که با همه‌ی افراد منصفانه و محترمانه رفتار می‌شود، همگی دسترسی برابر به فرصت‌ها و منابع دارند و می‌توانند نقشی کامل در موفقیت سازمان داشته‌باشند.»

همه‌پذیری در محل کار یعنی اطمینان از این‌که هر کارمند احساس لحاظ شدن در گروه و عضوی از آن بودن را داشته‌باشد. آن نیروی کار که در محیطی همه‌پذیر باشد حس ارزش‌مندی، دیده شدن، شنیده شدن و محترم بودن را دارد. شما در نتیجه‌ی این امر شاهد پیشرفتی سریع در نوآوری، میزانی بالاتر از همکاری و افزایشی در اشتیاق و تعهد شغلی کارکنان (Employee Engagement) خواهیدبود.

جانی ک. تیلور پسر (.Johnny C. Taylor, Jr)، مدیرعامل انجمن مدیریت منابع انسانی، اشاره می‌کند که اکنون بسیاری از شرکت‌ها عنوان همه پذیری و تنوع (I&D) را جایگزین تنوع و همه پذیری (D&I) می‌کنند تا نشان دهند که تمرکز اصلی روی اجرایی شدن سیاست‌های همه‌پذیری در تمام سطوح سازمان است.

تفاوت تنوع و همه پذیری

گزارش گالوپ در سال ۲۰۱۸ بیان می‌کند که اولین گام در ایجاد فرهنگی متنوع و همه‌پذیر، اذعان به این واقعیت است که تنوع و همه پذیری دو مفهوم متفاوت‌اند. شرکت‌ها نباید تنوع را با همه‌پذیری اشتباه بگیرند. اگرچه با هم می‌آیند و به‌عنوان مفهومی واحد درموردشان صحبت می‌شود، با هم مترادف نیستند و به‌خودی‌خود بر یک‌دیگر دلالت نمی‌کنند. بیایید تفاوت تنوع و همه پذیری را بدانیم.

تنوع بدون همه‌پذیری به هیچ تغییر قابل‌توجهی در فرهنگ سازمان/ شرکت و تجربه‌ی کارکنان نمی‌انجامد. مثلاً، شاید شرکتی در آمریکا، آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار یا زنان رنگین‌پوست را استخدام کند تا گروهی به‌لحاظ قومیتی متنوع بسازد. اما تا زمانی که نظرات، دیدگاه‌ها و تجربه‌های ایشان را موقع تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری درنظر نگیرد، حتی کمی هم به همه‌پذیری در گروه خود نزدیک نشده‌است.

طبق مقاله‌ای در مجله‌ی کسب‌و‌کار هاروارد (Harvard Business Review)، «تنوع در بافت محیط کار با مفهوم بازنمود (Representation) برابر است. اما، آن ارتباطات حیاتی که استعدادهای متنوع را جذب و به مشارکت تشویق می‌کنند،  نوآوری را ترویج می‌دهند و منجر به توسعه‌ی کسب‌وکار می‌شوند بدون همه‌پذیری پدیدار نخواهندشد.»

جمع‌بندی

امروزه تنوع و همه پذیری در سازمان مورد توجه بسیاری قرار گرفته و به یک مزیت رقابتی تبدیل شده است. تنوع و همه پذیری علاوه بر افزایش سود، باعث نگهداشت کارکنان و بهبود در فرایندهای تصمیم‌گیری می‌شود. در این مطلب توضیح دادیم تنوع و همه پذیری چیست، چه تفاوتی با یکدیگر دارند و چگونه می‌توان آن را بهبود داد. امیدواریم مطالعه‌ی این مطلب برای شما مفید بوده باشد. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مشاوره به سبک دکتر مجتبی برقبانی

دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.

برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.

مشاوره کسب و کار

با دکتر مجتبی برقبانی

شماره تماس : 09122445966

ایمیل : info@drbarghabani.com

Rate this post