راه اندازی خط تولید

راه اندازی خط تولید - دکتر مجتبی برقبانی

راه‌اندازی خط تولید برای بسیاری از افرادی که به دنبال کارآفرینی و سرمایه‌گذاری برای ایجاد یک کسب و کار پردرآمد هستند،به عنوان یکی از انتخاب‌های اولیه می‌باشد. اما ماجرا به همین سادگی‌‌ها نیست. در شرایط اقتصادی فعلی، راه‌اندازی خط تولید با چالش‌های بسیاری همراه است. درست است که سود بالای تولید، اشتغال‌زایی، تجربه کسب‌وکار شخصی و دیگر مزایای داشتن خط تولید ممکن است افراد بسیاری را ترغیب کند که قدم در این مسیر بگذارند اما وجود مشکلاتی نظیر تورم، هزینه‌ی بالای تامین مواد اولیه، نوسانات ارز و … باعث می‌شود خیلی از افراد در همان ابتدای کار ناامید شده و قید کارآفرین شدن یا حداقل راه انداختن مسیر تولیدی را بزنند.

راه اندازی خط تولید؛ مسیری پرچالش ولی پرسود!

راه‌اندازی خط تولید که بتواند به درآمد بالا برسد و همچنین یک تجربه‌ی خوشایند از داشتن یک بیزینس شخصی برای شما به ارمغان بیاورد، نیازمند داشتن اطلاعات اولیه درست است. نمی‌توان بدون بلد بودن شنا دل به دریا زد. این اطلاعات به شما می‌گویند میزان سرمایه اولیه مورد نیاز چقدر است و چطور می‌توان به منابع و مواد اولیه، زنجیره تامین و بازار فروش دسترسی داشت. همچنین باید به سراغ کدام خط تولید بروید؟ آیا خط تولید با ۱۰۰ میلیون گزینه‌ی مناسب شماست یا خط تولید‌هایی با سرمایه‌های بیشتر؟

مشخص بودن چنین عواملی به شما یک برنامه کسب‌وکاری می‌دهد که چشم‌انداز شغل تولیدی شما را از نحوه تأمین و تولید گرفته تا بازاریابی و فروش مشخص می‌کند. این چشم‌انداز و بیزینس پلن، ریسک راه اندازی خط تولید را به شدت کاهش می‌دهد؛ اما باید در نظر بگیریم که تحلیل و بررسی همه این عوامل بسیار دشوار بوده و برای این کار باید با بازار موردنظر و تحلیل اقتصادی کلان، آشنایی کامل داشته باشید. در کنار این موارد پشتکار، ایمان به کاری که انجام می‌دهد، تعهد و انگیزه از پارامترهایی هستند که هر کارآفرینی باید از آن برخوردار باشد.

چگونگی راه‌اندازی خط تولید؛ از صفر تا صد

به‌طور کلی برای راه‌اندازی خط تولید باید اطلاعات و دانش کافی  از شرایط تولید،‌ محصول نهایی، بازار، رقبا و … را داشته باشید. مهمترین نکاتی که در این راستا باید از آن‌ به‌خوبی آگاه باشید عبارت‌اند از:

  • انتخاب بازار و محصول مورد نظر
  • تحلیل بازار و مشخص شدن اهداف بازاریابی
  • سهولت دسترسی به زنجیره تامین
  • تهیه بیزینس پلن یا برنامه کسب‌وکار
  • انتخاب مکان و تجهیزات مورد نیاز
  • نحوه مدیریت مالی و انسانی

قدم اول؛ انتخاب بازار و محصول

در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قصد راه اندازی خط تولید در چه بازاری را دارید. انتخاب این بازار با توجه به تجارب شما، شناخت بازار موردنظر، بررسی پتانسیل محصولات در این بازار و میزان سرمایه مورد نیاز انجام می‌شود. اینکه محصول شما تا چه حدی پاسخگوی نیازهای این بازار است. ویژگی‌ها و مشخصات فنی، نوع استاندارد ملی یا بین‌المللی و مشخصات تجاری کالا مانند تعرفه و حقوق گمرکی و بازرگانی محصول موردنظرتان چگونه است. به‌عنوان نمونه در یکی از نیازهایی که در بازار ساختمان‌سازی ایران دیده می‌شود،، نیاز به مصالح مناسب برای ساخت‌وساز خشک و زیست‌محیطی است.

قدم دوم؛ تحلیل بازار و مشخص شدن اهداف بازاریابی

با بررسی بازار مورد نظر و مشخص شدن نیاز مشتریان هدف، می‌توانید چشم‌انداز روشنی از فروش محصولات و چگونگی موفقیت در فروش این محصولات پیدا کنید. به این ترتیب کیفیت محصولات، روش‌های پخش و قیمت رقبا در بازار را بررسی و با مشخص کردن نقاط ضعف و قدرت رقبا، رویکردتان به راه‌اندازی خط تولید را با کمترین میزان ریسک طراحی کنید.

قدم سوم؛ سهولت دسترسی به زنجیره تامین

با توجه به شرایط کشور اینکه تا چه حد می‌توان به زنجیره تامین دسترسی داشت، به مسئله‌ای حیاتی در اقتصاد ایران تبدیل شده است. هر محصولی برای تولید به مواد اولیه نیاز دارد. ازاین‌رو قبل از راه‌اندازی خط تولید باید بررسی کنید که چه میزان از مواد اولیه شما در دسترستان قرار دارد. قیمت، میزان موجود، کیفیت و کلیه هزینه‌های تهیه مواد اولیه در داخل و خارج را باید در نظر بگیرید چرا که هرگونه اخلال در زنجیره تامین می‌تواند کسب‌وکارتان را با شکست روبرو کند.

قدم چهارم؛ تهیه بیزینس پلن یا برنامه کسب‌وکار

بدون پلن مشخص احتمال شکست هر فعالیتی بالاست. در برنامه کسب‌وکار اهداف و نیازهای شما و مشتریان، مدیریت انسانی و مالی، شیوه‌های تأمین، تولید و استراتژی فروش و بازاریابی شما قبل از به شروع کار خط تولید مشخص می‌شود. این برنامه مسیر رشد کسب‌وکارتان را پیش‌بینی پذیرتر می‌کند.

قدم پنجم؛ انتخاب مکان و تجهیزات مورد نیاز

انتخاب مکان مناسب برای ایجاد یک خط تولیدی، به نوع کسب‌وکارتان و مشخصات آن وابسته است. به‌عنوان نمونه برای تولید یک کارگاه تولید مقاطع فولادی، بهترین گزینه مکانی است که بیشترین دسترسی را به آب داشته باشد. هم‌چنین نزدیکی به کارخانه‌های تولید مواد اولیه فولادی دیگر عامل تأثیرگذار است؛ بنابراین جدا از شرایط اقلیمی، نزدیکی به بازار، دسترسی به خدمات جانبی و مواد اولیه و چگونگی حمل‌ونقل از عوامل مؤثر در انتخاب مکان مناسب در طراحی خط تولید به شمار می‌روند.

در نظر گرفتن میزان نیاز به ماشین‌آلات و هم‌چنین نحوه تأمین این امکانات و تجهیزات دیگر عاملی است که می‌تواند سود خط تولید شما را افزایش دهد.

قدم ششم؛ نحوه مدیریت مالی و انسانی

این مرحله یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی خط تولید است که می‌تواند باعث موفقیت و یا شکست هر کسب‌وکاری شود. متاسفانه مدیریت غلط منابع مالی و انسانی به دلیل عدم شناخت مدیریت اقتصادی یکی از بزرگ‌ترین عوامل شکست شغل‌های تولیدی در ایران است.

چالش‌ها و فرصت‌های راه‌اندازی خط تولید در ایران

اینکه بتوان خط تولید با ۵۰۰ میلیون راه انداخت، خیلی از ما را وسوسه می‌کند اما تورم و ناپایداری اقتصادی از جمله مواردی هستند که راه‌اندازی کسب‌وکارهای تولیدی در ایران را با چالش مواجه کرده‌اند اما در همین شرایط فرصت‌های خیلی خوبی برای راه‌اندازی خط تولید‌های پرسود وجود دارد.

 

Setting up the production line
Setting up the production line

راه اندازی خط تولید ارزان قیمت با سرمایه کم!

راه اندازی خط تولید با سرمایه کم و پردرآمد با توجه به اینکه نیاز به سرمایه گذاری دارد. باید تحقیقات گسترده ای روی آن انجام شود، تا آینده ی شغلی خوبی داشته باشد که بتواند در کسب و کار موفق باشد.

اگر قصد سرمایه گذاری در خط تولید کم هزینه و بسیار پر سود را دارید شما به یک مشاوره نیاز خواهید داشت. جهت دریافت راهنمایی های لازم در زمینه راه اندازی خط تولید همین حالا با ما تماس بگیرید.

سخن پایانی

راه‌اندازی خط تولید،‌ یک روش ایده‌آل برای افرادی است که علاقه‌مند هستند کارآفرین شوند و یک کسب‌وکار پرسود ایجاد کنند. در این مقاله در ابتدا با شرح مراحل، نکات و چالش‌های ایجاد خط تولید و در ادامه با معرفی انواع خطوط تولید و نیز خط تولید یک راهنمای کامل برای افرادی که می‌‌خواهند وارد جریان تولید و ایجاد کسب و کار شوند، فراهم کرده‌ایم.

Rate this post