لزوم و اهمیت مشاور کسب و کار

اهمیت مشاور کسب و کار - دکتر مجتبی برقبانی

اهمیت مشاور کسب و کار : در دنیای کسب و کارهای پویا و رقابتی امروز، سازمان ها همواره در تلاشند تا استراتژی های نوآورانه و فرصت های رشد پایدار را پیش بگیرند. به منظور مواجهه با پیچیدگی های این محیط، شرکت‌ها به طور معمول به مشاور کسب و کار روی می آورند. در این مقاله، ما قصد داریم درباره اهمیت و ضرورت مشاور کسب و کار و نقش و تأثیر آن در رشد و بهبود کسب و کار بحث کنیم.

مشاور کسب‌وکار چه می‌کند؟

مشاوران کسب‌وکار می‌توانند در برآورده ساختن هر نیازی که کسب‌وکار شما داشته باشد، موثر باشند. برخی از مشاوران کسب‌وکار در صنایع خاصی تخصص دارند؛ در حالی که برخی دیگر رویکرد کلی‌تری اتخاذ می‌کنند.

با وجود اینکه خدمات مشاوران کسب‌وکار بسته به حوزه فعالیت شما متفاوت است؛ ولی در حالت کلی خدمات مشاوره کسب‌وکار را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • موانعی که مانع رشد یا کارایی سازمان یا شرکت شما می‌شوند را شناسایی می‌کنند.
  • تغییراتی که برای سازمان شما ضروری است را تعیین و در اجرای آن به شما کمک می‌کنند.
  • هرگونه آموزش و منابع لازم برای ایجاد تغییرات را می‌شناسند و در ارائه آن بهترین پیشنهادها را می‌دهند.
  • در برنامه‌ریزی کسب‌وکار و ایجاد مشاغل جدید کمک می‌کنند.
  • در صورت لزوم، در روند ارزیابی کارکنان، استخدام و اخراج آن‌ها به شما راهکار مناسب ارائه می‌دهند.
  • در اجرای برنامه‌های جدید کنار شما هستند.
  • بودجۀ یک شرکت را تجزیه‌وتحلیل می‌کنند، تغییرات احتمالی را پیشنهاد می‌دهند و در انجام این تغییرات به شما کمک می‌کنند.

بیشتر بدانید: خدمات مشاور کسب و کار

چه مشاغلی به مشاوره مدیریت کسب‌وکار نیاز دارند؟

تقریباً هر کسب‌وکاری می‌تواند از یک مشاور کسب‌وکار بهره‌مند شود. اگرچه برخی، مانند موارد زیر، ممکن است مهم‌ترین بهره را از مشاور کسب‌وکار ببرند.

  • استارتاپ‌ها برای تکمیل برنامه‌ریزی و شروعی قوی، می‌توانند از مشاوران استفاده كنند.
  • کسب‌وکارهایی که برای مدتی فعال بوده‌اند، می‌توانند از دیدگاهی تازه بهره ببرند.
  • شرکت‌هایی که کمپین‌های جدیدی را آغاز می‌کنند، می‌توانند از تحقیقات و تخصص مشاوره کسب‌وکار استفاده‌ ببرند.
  • کسب‌وکارهایی که بر رشد متمرکز هستند، می‌توانند از مهارت‌های استراتژیک مشاور کسب‌وکار کمک بگیرند.
  • سازمان‌هایی که اهداف مالی خود را برآورده نمی‌کنند، می‌توانند برای بررسی موارد مالی خود یک مشاور کسب‌وکار استخدام كنند.
  • شرکت‌هایی که بخش جدیدی به سازمان اضافه می‌کنند، می‌توانند برای برنامه‌ریزی، راه‌اندازی و استخدام کارمندان مناسب آن بخش از خدمات مشاور کسب‌وکار بهره ببرند.

چه زمانی به مشاور کسب و کار نیاز دارید؟

مهارت های لازم برای یک مشاور کسب و کار

یک مشاور باید بتواند اطلاعات و ایده ها را به صورت واضح به مشتری انتقال دهد و نیازهای او را به صورت مناسب درک کند تا بتواند نقش خود را به خوبی ایفا کند. سایر مهارت هایی که یک مشاور برای موفقیت در کار خودش نیاز دارد عبارتند از: رهبری، کار تیمی، حل مساله، هوش تجاری، خلاقیت، دانش فناوری اطلاعات، حفظ توانمندی در شرایط فشار زمانی، ارتباط کلامی مناسب، مهارت های بین فردی، گوش دادن صحیح، توانایی تجزیه و تحلیل و درک اطلاعات و پرسش گری.

‌مزایای مشاور کسب و کار چیست؟

استخدام یک مشاور کسب و کار می‌تواند به شرکت بهره‌های بسیاری برساند. برخی از مهمترین مزایا عبارتند از:

بهره‌گیری از دیدگاه خارجی:

مشاور کسب و کار با داشتن تجربه و تخصص در کار با مشتریان و صنایع مختلف، دیدگاه جدیدی را به شرکت می‌آورد. این دیدگاه می‌تواند به مدیران و صاحبان کسب و کار کمک کند تا به راهکارهای بهتری برسند.

بهره‌گیری از بینش و تخصص:

مشاور کسب و کار به علت کار با صنایع متعدد و مشتریان مختلف، به بینش و ایده‌های ارزشمندی دسترسی دارد. این ایده‌ها و تخصص‌ها را می‌توان در صنایع جدید به کار برد و از آن‌ها بهره برد.

کمک در شروع و تحقق پروژه‌ها: مشاوران کسب و کار می‌توانند در شروع و توسعه پروژه‌های جدید به شما کمک کنند. آن‌ها می‌توانند برنامه‌ها و طرح‌های تجاری را سریع‌تر و واضح‌تر توسعه داده و در مسیر عملی سازی آن‌ها راهنمایی کنند.

شناسایی نقاط قوت و ضعف:

مشاوران کسب و کار می‌توانند نقاط قوت و ضعف شرکت شما را کشف کنند که ممکن است به دلیل روزمرگی شما از آن‌ها غافل شده باشید.

بهبود مالی:

مشاوران کسب و کار می‌توانند به شناسایی ضعف‌های مالی شرکت شما کمک کنند و راه‌حل‌های خلاقانه‌ای برای مدیریت مالی ارائه دهند.

بازاریابی هدفمند:

استفاده از مشاوره کسب و کار می‌تواند شما را در تحقیق و بررسی مشتریان و بازار هدف کمک کند، تا برنامه‌های بازاریابی هدفمندی را تدوین و به افزایش فروش برسید.

بهره‌برداری از تجربیات:

استفاده از مشاوره کسب و کار به شما امکان می‌دهد تا از تجربیات فردی خود و دیگران در طول پروژه‌ها استفاده کنید. این به شما این امکان را می‌دهد تا از منابع داخلی و خارجی بهتری بهره‌برداری کنید، که ممکن است شما حتی از وجود آن‌ها آگاهی نداشته باشید.

اهمیت مشاور کسب و کار - دکتر مجتبی برقبانی
اهمیت مشاور کسب و کار – دکتر مجتبی برقبانی

انواع مشاوره کسب و کار

مشاوره تجاری در اشکال مختلفی ارائه می‌شود. انواع مشاوره کسب و کار به‌طور کلی می‌توانند در ۵ حوزهٔ کسب و کار ارزش‌افزوده ایجاد کنند.

مشاوره بازاریابی کسب و کار:

مشاوره بازاریابی کسب و کار توسط مشاوران مارکتینگ به سازمان‌ها و شرکت‌ها ارائه می‌شود. این فرآیند شامل یک مجموعه فعالیت‌های طولانی است که در آن مشاور بازاریابی، با تحلیل وضعیت فعلی کسب و کار، رقبا، و در نظر گرفتن اهداف و امکانات، بهترین مسیر استراتژی بازاریابی را طراحی می‌کند. استفاده از مشاوره بازاریابی در این زمینه به شما کمک می‌کند تا با روش‌های استاندارد و نوآورانه جهانی آشنا شوید و به عنوان یک متخصص خارجی که به کسب و کار شما نگاه می‌کند، تمام جوانب پنهان بازاریابی کسب و کار را کشف کنید و بهترین استراتژی را برای افزایش فروش خود ایجاد کنید.

مشاور عملیاتی کسب و کار:

 مشاور عملیاتی در کسب و کار مسئول تحلیل، بهبود و بهینه‌سازی فرآیندها، استراتژی و برنامه‌ریزی، مدیریت پروژه، بهبود عملکرد سازمانی و مدیریت تغییر است. نقش او بستگی به نیازها و موارد خاص هر سازمان دارد و ممکن است با توجه به محدوده کاری و هدف کسب و کار تغییر کند. مشاوران عملیاتی کسب و کار، حرفه‌ای هستند که به سازمان‌ها و شرکت‌ها در بهبود عملکرد و کارایی عملیاتی آنها کمک می‌کنند. هدف اصلی این مشاوران، بهبود فرآیندها، بهینه‌سازی منابع و ارتقای عملکرد کسب و کار است. آنها با تحلیل دقیق عملکرد فعلی، شناسایی مشکلات و موانع را انجام می‌دهند و راهکارهایی را ارائه می‌دهند تا عملکرد سازمان بهبود یابد.

مشاور منابع انسانی:

اگرچه در حال حاضر سازمان‌ها و شرکت‌های کوچک به مشاوره و مدیریت منابع انسانی اهمیت کمتری می‌دهند، اما استخدام مشاور منابع انسانی در سازمان‌های بزرگ رایج شده است. این موضوع می‌تواند به عنوان نقطه شروعی برای شیوع استفاده از خدمات مشاوره منابع انسانی در تمام مجموعه‌ها باشد. یکی از عوامل اصلی تولید و سرمایه‌گذاری مهم در یک سازمان، مشاور منابع انسانی است. در سال‌های اخیر، کارشناسان مدیریت کسب و کار به این نتیجه رسیده‌اند که منابع انسانی نقش اساسی را در رشد و دستیابی به اهداف سازمان‌ها ایفا می‌کنند. به همین دلیل، حضور یک مشاور منابع انسانی جهت هدایت و بهره‌برداری حداکثری از نیروی انسانی در سازمان ضروری است.

تفاوت کوچینگ و مشاوره کسب و کار چیست؟

سخن آخر مقاله اهمیت مشاور کسب و کار – دکتر مجتبی برقبانی

همانطور که در بالا اشاره شد، درصد قابل توجهی از کسب و کارهای جدید در کشور ما نتوانسته اند به اهداف خودشان دست پیدا کنند. با بررسی دقیق کسب و کارهای موفق به عامل مهمی به نام مشاوره کسب و کار می رسیم که عامل مهمی در موفقیت این کسب و کارها بوده است. سایت متیس یکی از مشاوره های کسب و کار آنلاین در دسترس شما می باشد که با استفاده از خدمات آن می توانید مسیر موفقیت و دستیابی به اهداف را ایمن تر و دلگرم تر سپری کنید. فقط کافی است که از مشاوره های ما بهره مند شوید.

دکتر مجتبی برقبانی مشاور کسب و کار

دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.

برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.

با دکتر مجتبی برقبانی

شماره تماس : 09122445966

ایمیل : info@drbarghabani.com

Rate this post