کسب و کار اینترنتی: بسیاری از صاحبان مشاغل اینترنتی که به دنبال کسب درآمد و سود از طریق اینترنت هستند با مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی آشنا نیستند. امروزه اهمیت کسب و کار اینترنتی و درآمدزایی از طریق اینترنت و فضای مجازی یکی از پررنگترین دغدغههای مردم به شمار میرود.
در این مقاله میخواهیم به بررسی مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی بپردازیم؛ بنابراین اگر شما هم از دسته افرادی هستید که میخواهید برای خودتان کسب و کاری در اینترنت راهاندازی کنید تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
آنچه خواهید خواند:
کسب و کار اینترنتی چیست؟
در وهله اول بهتر است بدانید منظور از کسبوکار اینترنتی چیست و چگونه گسترش یافته است. کسب و کار اینترنتی در واقع همان کار یا شغلی است که به صورت آنلاین و در فضای مجازی انجام میشود و از طریق آن افراد خدماتی را ارائه میدهند یا محصولاتی را به فروش میرسانند.
به طور کلی به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که در بستر اینترنت به درآمدزایی منجر میشود. امروزه اغلب مشاغل سنتی میتوانند به صورت آنلاین و اینترنتی نیز فعالیت کنند و با کمک آن کسب و کار خود را پررونقتر کنند.
مزایای کسب و کار اینترنتی چیست؟
کسب و کار اینترنتی سرمایه اولیه بسیار کمی نیاز دارد
برای راه اندازی و شروع یک کسب کار آنلاین برخلاف سایر کسب و کارها سرمایه اولیه بسیار کم و یا در بعضی موارد نزدیک به صفر است. زیرا چنین کسب و کارهایی برای شروع نیاز به تجهیزات خاصی نمی خواهند و می توانند با یک سایت، صفحه اینستاگرام و… درآمدزایی خود را آغاز کنند. اما در روش های سنتی باید هزينه های مربوط به محل، لوازم اداری، انبار، تجهزيات، پرسنل و … پرداخت شود.
امکان پیاده سازی ایده های مختلف را به شما می دهد
همانطور که اشاره شد طیف وسیعی از حوزه های کاری می توانند بر بستر اینترنت فعالیت کنند و از این نظر هر شخصی می تواند ایده های خود را در هر زمینه بر این بستر پیاده سازی کند. این مزیت کسب و کار اینترنتی باعث شده است تا روز به روز در حال مشاهده ایده های جدید در این حوزه باشیم.
نسبت به روش های سنتی سرعت بیشتری دارد
یکی از مهمترین فواید کسب و کار اینترنتی سریع بودن آن ها است، زیرا روش های آنلاین درآمدزایی به جدیدترین تکنولوژی ها مجهز هستند و بسیاری از فعالیت های خود را به صورت خودکار انجام می دهند و به همین دلیل می توانند از نظر سرعت خدمات و محصولات خود را سريع تر به دست مشتري خود برسانند.
کسب و کار آنلاین محدويت جغرافيايي و مکانی ندارد
راه اندازی یک کسب و کار اينترنتی این امکان را فراهم میکند که خدمات و محصولات خود را بدون اینکه نیاز به پرداخت هزینه اضافی باشد به مخاطبان خود در سرتاسر دنیا ارائه کنند. در حالی که در روشهاي سنتي برای انجام این کار بايد در هر محله يا شهری یک محل كار وجود داشته باشد.
محدود به زمان نیست و همیشه در دسترس است
از مهمترین مزایای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نداشتن محدودیت زمانی است. زیرا اينترنت هميشه در دسترس است و مخاطبان و مشتریان میتوانند ۲۴ ساعت در روز، ۷روز در هفته و ۳۶۵ روز در سال به استفاده از آن بپردازند.
کسب و کارهای اینترنتی مقیاس پذیری بالایی دارند
یکی از معایب مهم کسب و کارهای سنتی، مقیاس پذیری پایین است، زیرا معمولا کسب و کارهای سنتی با در مقایسه با کسب و کارهای آنلاین با محدودیت مواجه می شوند. زیرا همانطور که اشاره شد، کسب و کارهای آنلاین در مقابسه با روش های سنتی بسیار سریعتر، ارزان تر و بدون محدودیت زمانی و مکانی هستند.
موارد گفته شده در بالا تنها برخی از مزیت هایی است که کسب و کارهای آنلاین در اختیار ما قرار می دهند. اگر بخواهیم به صورت کوتاه سایر مزیت های کسب و کارهای آنلاین را نام ببریم، می توانیم به مواردی از جمله امکان حذف واسطه ها، دسترسی آسان به اطلاعات آماری، دسترسی آسان به فروشگاه اینترنتی، ارزیابی آسان تر کسب و کار و بازاریابی هدفمندتر و هوشمندتر اشاره کنیم.
البته باید به این نکته اشاره کنیم که برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی خود به دانش فنی در زمینه دیجیتال مارکتیگ نیاز خواهید داشت. اگر نمیدانید دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونه به رشد یک کسب و کار اینترنتی کمک میکند به شما توصیه میکنیم که مطالعه مطلب زیر را از دست ندهید.
همچنین بخوانید: 10 استراتژی کاربردی برای رشد کسب و کار
معایب کسب و کار اینترنتی (آنلاین) چیست؟
در بالا هم اشاره کردیم هر کسب و کاری خوبی های فراوانی دارد، در کنار این خوبی ها معایب هم دارد که خیلی ها با نگفتن معایب، در تلاش هستند معایب کسب و کار اینترنتی رو از دید عموم مخفی کنند.
ولی امروز لندگراف اومده تا معایب کسب و کار های اینترنتی رو به شما بگوید، پس الان وقت این است که معایب کسب و کار اینترنتی را به شما بگوییم.
اعتماد کم به کسب و کار آنلاین
یکی از معایب کسب و کار آنلاین نداشتن اعتماد کافی کاربران برای خرید هست، که اعتماد کم نه مشکل شماست نه مشکل کاربر برکه مشکل رو کلاهبردار های اینترنتی به وجود آورده هستند که باعث شده است کاربران به کسب و کار های آنلاین اعتماد کافی نداشته باشند.
ولی به این معنا نیست که کسب و کار های آنلاین درآمدی ندارند، کسب و کار های آنلاین که هدف درآمد زایی بالایی دارند و قصد دارند در حوزه خود ماندگار باشند، با انجام تکنیک هایی اعتماد کاربر را کسب می کنند و اعتماد سازی انجام می دهند و با ارایه خدمات خوب، محصول خوب و یا پشتیبانی خوب به مشتریان باعث می شوند مشتریان شان اعتماد شان بیشتر شود، و در عمل مشتریانشان چند برابر می شود و اعتماد سازی اتفاق می افتد.
نداشتن ارتباط فیزیکی با کاربر
نداشتن ارتباط فیزیکی با کاربر یا خریدار یکی از معایب کسب و کار آنلاین است، زیرا اکثر خریداران خرید حضوری را ترجیح می دهند تا از سلامت کامل کالا مطمین باشند و محصول را از نزدیک ببینند.
پس جذب کاربرانی که علاقه به خرید حصوری دارند سخت است، ولی امکان پذیر نیست و شما می توانید با دانش خود کاربران خود را جذب کنید و در نهایت فروش خود را بکنید.
نیاز داشتن به یک متخصص در کسب و کار آنلاین
در کسب و کار آنلاین شما به چندین متخصص یا حداقل یک متخصص نیاز دارید و نمی توانید تمامی کار ها را بر عهده بگیرید.
برای مثال کسب و کار های اینستاگرامی برای پیچ خود یک ادمین استخدام کرده اند که کار های پیچ را انجام دهد.
و برای وب سایت هم نیاز به یک متخصص دارید، اگر سایت خود را با وردپرس ساخته اید نیاز به متخصص وردپرس دارید و یا اگر با زبان های برنامه نویسی ساخته اید، نیاز به یک متخصص برنامه نویس که به زبان های برنامه نویسی مورد نیاز شما آشنایی کامل داشته باشد.
و برای طراحی کاور های اینستاگرام یا بنر های سایت نیاز به یک طراح دارید، اگر بخواهید بدون افراد متخصصی که گفتیم ادامه دهید نیاز به مهارت هایی دارید، که مورد نیاز کسب و کار شما ست و اگر بدون داشتن مهارت و نیروی متخصص بخواین ادامه بدین، راه رسیدن به درآمد بالا تا حد خیلی زیادی دشوار تر می شود.
بیشتر بدانید: 10 دلیل مهم برای اهمیت برندسازی در کسبوکار شما
جمع بندی پایانی
در این مقاله به بررسی مشکلات کسب و کار اینترنتی در ایران پرداختیم. همان طور که مزایای کسب و کار اینترنتی برای پیدا کردن مشتری بیشتر و افزایش سود شرکت بسیار زیاد و قابل توجه است، معایب این بازارها هم باید مورد توجه صاحبین کسبوکار قرار بگیرد. هر گونه ضرر یا سود احتمالی را میتوانید با در نظر گرفتن این موارد تعیین کنید. این ها بخشی از مشکلات و موانع موجود برای کسب و کار های آنلاین و تجارت های اینترنتی است. پیشنهاد میکنیم پیش از ورود به دنیای اینترنت برای بازاریابی و فروش حتما با افراد آگاه مشورت کنید.
دکتر مجتبی برقبانی مشاور کسب و کار
دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.
برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.
شماره تماس : 09122445966
ایمیل : info@drbarghabani.com