5 روش برای موفقیت در کسب و کار

5 روش برای موفقیت در کسب و کار

امروزه به دنبال گسترش اینترنت و شبکه های اجتماعی، همچنین به سبب گسترده شدن بازار آزاد و افزایش مشاغل خدماتی، کسب و کارهای جدید و تازه نفس بسیاری در عرصه رقابت با یکدیگر قرار گرفته اند. اما بسیاری از این مشاغل به سرعت و پیش از آن که بتوانند خود را به خوبی نشان دهند، شکست خورده و از عرصه رقابت حذف می شوند. موفقیت در کسب و کار و حفظ خود در این بازار، یکی از دغدغه های اصلی کسانی است که به دنبال راه اندازی یک بیزینس جدید برای خود هستند. در این مقاله از سری مقالات مشاوره کسب و کار دکتر برقبانی قصد داریم 5 روش اصلی و کلی برای موفقیت کسب و کارهای امروزی را ارائه دهیم.
 
مشاور کسب و کار در تهران

اهمیت واقع بینی

بسیاری از آنان که به عنوان مشاور کسب و کار به مدیران و موسسان استارتاپ ها مشاوره می دهند، با تاکید بر خوش بینی، ایمان به موفقیت خود و امیدوار بودن، در اغلب موارد آنها از فضای واقعی بازار کار دور می کنند. اگر چه همه این موارد می تواند تاثیر بسزایی در موفقیت یک کسب و کار ایفا کند و هیچ کسب و کاری بدون خوش بینی و امید نمی تواند گام های اولیه اش را بردارد، با این حالت واقع بینی نیز به همان اندازه دارای اهمیت خواهد بود.
در اوضاع اقتصادی آشفته امروز، کسب و کارهای جدید، باید آمادگی مواجهه با هرگونه رخداد غیر قابل پیش بینی را داشته باشند و برای مقابله و عبور از آن برنامه ریزی کنند. ورود به بازار با یک تصویر آرمانی ممکن نخواهد بود و شکست بسیاری از کسب و کارهای نوپا نیز به دلیل همین عدم پیش بینی وقایع غیر منتظره بوده است. بنابراین تاسیس یک شرکت یا یک استارت آپ یا ثبت یک مجموعه، به هیچ وجه نمی تواند پایان مسیر و نشان از موفقیت کسب و کار شما باشد. بلکه این را باید به عنوان آغاز مسیر کسب و کار خود بنگرید و همواره آماده برداشت گام های تازه باشید.

برای مطالعه بیشتر درباره کسب و کار و راه های موفقیت در آن کلیک کنید

توجه به امکانات دیجیتال مارکتینگ

امروزه با گسترش اینترنت و شبکه های اجتماعی، فضای دیجیتال به یکی از اجزای جدایی ناپذیر کسب و کارها تبدیل شده است. شبکه های اجتماعی فضای مناسبی برای تبلیغات، ارتباط با مخاطبان، تشریح کسب و کار و فروش است. کسب و کارهایی که از این فضا به طور مناسب استفاده نمی کنند، بخش عمده ای از بازار را از دست خواهند داد. امروزه اغلب مردم به خریدهای اینترنتی، گشت زدن در صفحه های مجازی و دسترسی های غیر حضوری اند.
حتی اگر به دنبال یک خرید حضوری باشند، ترجیح می دهند پیش از حضور در محل، محصولات مورد نظر را از طریق صفحات مجازی تماشا و انتخاب کرده باشند. در این خصوص مخصوصا توجه به شبکه های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. شاید در دو دهه گذشته داشتن وب سایت می توانست یک استفاده بهینه از فضای دیجیتال باشد، اما امروزه شبکه های اجتماعی حرف اول را می زنند و کمتر کسی به وب سایت ها سر می زند. در مقابل پلتفرم هایی مانند اینستاگرام در دسترس تمام اقشار و گروه های سنتی مختلف هستند و شما می توانید به راحتی مخاطبان کسب و کار خود را در آنجا پیدا کنید.

تماس با مرکز دکتر برقبانی

داشتن یک طرح تجاری

ایجاد یک طرح تجاری، شما را مجبور می‌ کند تا در مورد کسب و کار خود و نحوه ساختار، عملیات، تامین مالی و حفظ آن به طور مشخص و دقیقی فکر کرده و برنامه ریزی کنید. بنابراین این بخشی ضروری برای موفقیت کسب و کار شما است. داشتن طرح تجاری به شما کمک می کند تا در هر مرحله بدانید که باید به دنبال چه باشید. گاهی وقوع رخدادهای غیر منتظره، مسیر کسب و کار را منحرف کرده و شما را از آنچه به دنبالش بودید بسیار دور خواهد کرد. طرح تجاری به شما کمک می کند تا اهداف را به خود یادآوری کنید و متناسب با موقعیت به دنبال راهی برای دستیابی به آن باشد.
 
بیزینس کوچ در تهران

اهمیت مدیر در موفقیت کسب و کار

یکی از مهمترین لوازم موفقیت در کسب و کار، داشتن یک مدیر مناسب است. توانایی های مدیریتی موسس و مدیر کسب و کار نقش تعیین کننده ای در پیشبرد اهداف و برنامه های طرح تجاری خواهد داشت. توانایی هایی از جمله مدیریت بحران ها و رخدادهای غیر منتظره، تعامل مطلوب با اجزا و بخش های مختلف در داخل کسب و کار و در خارج از آن، توانایی تعیین اهداف و چشم اندازهای کلی مجموعه و… از الزامات یک مدیر موفق خواهد بود. در کنار تمامی مهارت های عملی، دانش کافی در حوزه مورد نظر نیز بسیار حائز اهمیت است. مدیر کسب و کار بدون دانش، نمی تواند از عملکرد مطلوب خود به خوبی بهره مند شود.

توجه به تقسیم وظایف

اگر چه که مدیر در شکل گیری و موفقیت یک کسب و کار نقش به سزایی خواهد داشت و یک فعالیت حرفه ای می تواند تنها با یک مدیر موفق آغاز گردد، با این حال هیچ کسب و کاری نمی تواند تنها با همان یک نفر به مسیر خود ادامه دهد و تقسیم نقش ها و افزایش اعضا، از دیگر اجزای موفقیت یک کسب و کار است. پیش رفتن در بازار کسب و کارهای امروزی هر روز با یک چالش و مسئله جدید روبرو است. مسائلی که مواجهه با آن ها به دانش و مهارت های متعددی وابسته است و مدیر مجموعه نمی تواند همه این دانش و مهارت را به تنهایی کسب و اجرا کند. بنابراین تقسیم نقش ها سپردن هر بخش از فعالیت به افرادی که دارای دانش و مهارت مرتبط و در راستای اهداف نهایی تیم هستند، از ضروریات پیشبرد و موفقیت یک کسب و کار محسوب می شود.

خدمات قابل ارائه در مرکز دکتر برقبانی

جمع بندی
گاهی توجه به برخی نکات ساده و کاربردی می تواند مسیر موفقیت یک کسب و کار را هموار کند. البته در هر صنعت و حوزه ای استفاده از مشاور کسب و کار برای طراحی و تدوین مسیر و استراتژی درست بسیار حائز اهمیت است. دکتر برقبانی با تخصص و تجربه بالا در زمینه مشاوره و بیزنس کوچینگ می تواند پیمودن مسیر موفقیت در کسب و کار شما را تسهیل نماید.

سوالات متداول

یک کسب و کار نوپا به طور معمول با حضور چند نفر می تواند آغاز شود؟

تعداد افراد و اعضای یک مجموعه یا یک استارتاپ به هیچ وجه از پیش تعیین شده نیست و همه چیز بستگی به بخش های مختلف تعریف شده در کسب و کار شما خواهد داشت. با این حال وجود چند عنصر مانند مدیر، معاون یا معاونین و سرپرست اجزای اصلی مربوط به کسب و کار تقریبا ضروری به نظر می رسد. اگر چه که اغلب محدودتی در زمینه تعدا وجود ندارد و اما تعدا 5 الی 6 نفر برای شروع و تشکیل هسته مرکزی کسب و کار می تواند مطلوب و کافی باشد.

با توجه به اهمیت فضای دیجیتال آیا بهتر نیست که کسب و کار را تنها به شکل دیجیتال پیگیری کرد؟

علی رغم اهمیت و نقش فضای مجازی و حوزه دیجیتال در موفقیت یک کسب و کار، داشتن فعالیت های غیر دیجیتال در دنیای واقعی نیز گام موثری در حفظ ثبات و ادامه مسیر کسب و کار شما خواهد بود. بسیاری از افراد هنوز خریدهای حضوری را ترجیح می دهند و ممکن است اصلا از فضای مجازی استفاده نکند. علاوه بر این داشتن یک دفتر کار حضوری در کنار فعالیت گسترده اینترنتی می تواند نشان از اعتبار و اطمینان بخش بودن کسب و کار شما باشد.

چگونه می توان از تداخل میان یک مدیر موفق و تقسیم وظایف مطلوب جلوگیری کرد؟

بسیاری از مدیران موفق به دلیل اتکا بیش از اندازه بر توانایی هایی خود، اهمیت تقسیم وظایف و افزایش اعضا را نادیده می گیرند و یا در اعطای نقش های مهم به سایر اعضا وسوای بسیاری به خرج می دهند. همین امر می تواند در طولانی مدت منجر به شکست و رکورد کسب و کار گردد. باید توجه داشت که یک مدیر موفق تا مدت زمان محدودی می تواند به تنهایی و به نحو احسن کسب و کار را پیش ببرد و با پیشرفت فعالیت ها تقسیم فعالیت ها الزامی خواهد بود. از مهم ترین ویژگی های یک مدیر موفق، انتخاب اعضای همسو و کارآمد و اعطای نقش های مناسب به آن ها می باشد.

آیا راه انداز یک کسب و کار بدون طراحی یک طرح تجاری امکان پذیر خواهد بود؟

شاید راه اندازی و ایجاد یک کسب و کار بدون طرح تجاری ممکن باشد و حتی بتوان آن را به شکلی رسمی نیز ثبت کرد. با این حال ادامه مسیر، بدون طرح تجاری تقریبا ناممکن به نظر می رسد. همانگونه که گفته شد برخی تغییرات در مسیر کسب و کار منجر به گم کردن اهداف اصلی و ایجاد آشفتگی در فعالیت خواهد شد و از بین بردن این آشفتگی و نظم یافتن مجدد، بدون طرح تجاری ممکن نخواهد بود.

آیا برای موفقیت در یک کسب و کار می توان تنها به همین 5 نکته بسنده کرد؟

راه های موفقیت در کسب و کار با توجه به حوزه فعالیت و محیط مورد نظر شما متفاوت خواهد بود و اگر چه این 5 نکته می تواند به طور کلی در اغلب کسب و کارها مورد استفاده قرار گیرد، با این حال نمی توان به آن ها اکتفا نمود.

برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما

پیام خود را ارسال کنید.

مشاوره کسب و کار

با دکتر مجتبی برقبانی 

شماره تماس : 09362445966

ایمیل : info@drbarghabani.com

سایت : https://drbarghabani.com

سایر خدمات


Facebook


Twitter


Youtube


Whatsapp


Instagram

کلیه حقوق مادی و معنوی این سامانه برای «دکتر مجتبی برقبانی» محفوظ می باشد.

Rate this post