تفاوت کوچینگ و مشاوره کسب و کار، هر دو روشهای موثری برای توسعه و پیشرفت افراد هستند، اما تفاوتهای مهمی بین آنها وجود دارد.
کوچینگ بر اساس تقویت تواناییها و افزایش خودآگاهی فرد استوار است. کوچ با طرح سوالات هدفمند، فرد را به کشف راهحلهای خود ترغیب میکند و به او کمک میکند تا به سمت اهداف خود پیش رود، نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و به نسخه بهتری از خود تبدیل شود.
در مقابل، در مشاوره، مشاور با ارائه توصیهها و راهنماییهای مستقیم، به حل مشکلات فرد میپردازد و به کسب و کارها تخصص هایی را ارائه می دهد که در حال حاضر فاقد آن هستند.
آنچه خواهید خواند:
کوچینگ چیست؟ مشاوره چیست؟
کوچینگ و مشاوره دو حوزه متفاوتی هستند که سعی دارند به افراد برای رشد و ارتقاء بیشتر و راحتتر کمک کنند. هر دوی این حوزهها سعی میکنند تا افراد را به سمت موفقیت سوق دهند، شرایط کاری آنها را بهبود ببخشند و راه حلهای ماندگاری را برای مسائل و مشکلات افراد پیدا کنند.
اما آنچه باید بدانید تفاوت کوچینگ و مشاوره کسب و کار است، چراکه درست است که تشابه این دو حوزه زیاد است، اما هر کدام هدف جداگانهای دارند و برای دسته متفاوتی از مشکلات و چالشهای افراد تنظیم شدهاند.
پیش از اینکه به بررسی تفاوت کوچینگ و مشاوره بپردازیم، ابتدا لازم است تعریف کوتاهی از هر کدام از این دو حوزه را در ذهن داشته باشیم.
کوچینگ:
همانگونه که در مقاله اختصاصی در خصوص اینکه کوچینگ چیست به آن اشاره کردیم، کوچینگ یک ابزار خودسازی است که در آن یک کوچ یا متخصص به افراد کمک میکند تا به درستی اهداف، چالشها و مشکلات خود را بشناسند، از محیط و شرایط خود آگاه شوند و بهترین راهکار را برای بهبود شرایط و توسعه فردی پیدا کنند. در واقع هدف کوچینگ بهبود مهارتهای مدیریت زمان، عزت نفس، سخنرانی در جمع، تواناییهای رهبری، افزایش اعتماد به نفس و… است که توسط متخصصین کوچینگ به مراجعان آموزش داده میشود.
مشاوره:
یک مشاور فردی است که در زمینههای مختلف شغلی و تخصصی به کمک افراد میآید. در واقع افراد از دانش یک مشاور استفاده میکنند تا مشکلات و چالشهای پیش روی خود را حل کنند. در فرایند جلسات مشاوره، مشاورین بهجای اینکه به شخص کمک کنند تا خود فرد راهکار مناسب و عملی خود را پیدا کند، خودشان راهکار مناسب را به فرد پیشنهاد میدهند.
هدف بیزینس کوچینگ چیست؟
در بیزینس کوچینگ هدف این است که مراجع که مدیر یا صاحب یک کسب و کار است یا قصد راه اندازی یک کسب و کار را دارد بتواند آگاهی بیشتری نسبت به چالش های خود پیدا کرده و آن ها را با توانایی خود حل کند. در بیزینس کوچینگ کوچ به عنوان یک همراه تا رفع کامل مسئله و رسیدن به اهداف در کنار مراجع است و وظیفه کوچ کمک به مراجع از طریق پرسیدن سوالات هدفمند و ارائه بازخورد و مواردی از این قبیل است تا مراجع بتواند آگاهی بیشتری نسبت به موضوع پیدا کرده و آن را حل کند.
هدف مشاوره کسب و کار چیست؟
در مشاوره شخص مشاور یک متخصص در حوزه کسب و کار است. مثلا متخصص فروش، بازاریابی، مدیریت یا منابع انسانی و … و هدف مشاوره این است که مشاور با توجه به تخصصی که در حوزه مربوطه دارد راه حل مشخصی برای چالش مراجع ارائه نماید. در جلسات مشاوره شما با چالشی مشخص نزد مشاور رفته و پس از مطرح کردن چالش مراجع با توجه به دانش و تخصص خود راه حلی برای مشکل شما ارائه می دهد.
مشاور کسبوکار چهکاری انجام میدهد؟
مشاور کسبوکار بیش از یک متخصص است که بخواهد در یک زمینه خاص کمک کند.
آنها مهارتهایی که ما نداریم را به ما آموزش میدهند، کسبوکارمان را تحلیل میکنند تا برنامهای عملیاتی برای رشد و پیشرفت آن تنظیم شود.
این افراد در حوزه برنامهریزی کسبوکار و استراتژی خبرهاند.
مشاورین کسبوکار تجربیات زیادی در زمینهٔ جذب مشتری، فرآیندها و سیستمهای سازمانی، طراحی خدمات، قیمتگذاری، فروش و بازاریابی دارند.
مشاور کسبوکار طبق برنامهای که تدوین میکند، اقداماتی انجام میدهد تا سازمان به اهداف خود برسد.
تفاوت کوچینگ و مشاوره کسب و کار در چیست؟
یک کوچینگ کسب و کار معمولا با کارمندان یا رهبر کسب و کار شما یک به یک کار میکند. در اصل چنین فردی شما را به سمت توسعه منابع و مهارتهای لازم برای موفقیت راهنمایی میکند. یک کوچینگ میتواند در تمام مراحل اداره یک کسب و کار به شما کمک کند.
این میتواند شامل راه اندازی کسب و کار شما باشد، در حالی که در حال رشد است یا اگر در حال توسعه یک محصول جدید هستید. یک مشاور تجاری معمولا با یک گروه یا تیم کامل کار میکند.
یک مشاور اغلب دارای تخصص خاصی است و باید در زمینههایی مانند بازاریابی، عملیات و منابع انسانی تخصص داشته باشند. یک مشاور کسب و کار به شما در تعیین اهداف در این زمینههای خاص کمک میکند و در اصل شرکت را هدایت خواهد کرد تا برنامهریزی دقیقی برای رسیدن به اهداف خود داشته باشید.
یک مشاور کسب و کار میتواند به شما کمک کند تا یک ایده را عملی کنید، در زمان و هزینه خود صرفه جویی کنید یا به کارکنان خود انگیزه دهید.
تفاوت اصلی کوچینگ و مشاوره در چیست؟
با ذکر توضیحات اولیه در رابطه با تفاوت بیزینس کوچ و مشاور کسب و کار، در این قسمت به تفاوتهای اصلی کوچینگ و مشاوره میپردازیم:
- تفاوت از لحاظ جلسات
- تفاوت از نظر نوع عملکرد
- تفاوت از نظر تمرکز بر حوزهها
- تفاوت به لحاظ تخصص
- تفاوت از لحاظ نوع تغییر
- تفاوت از نظر مدت زمان
- تفاوت از لحاظ نوع تعهد
مشاوره کسب و کار به سبک دکتر مجتبی برقبانی
دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.
برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.
مشاوره کسب و کار
شماره تماس : 09122445966
ایمیل : info@drbarghabani.com