مدل کسب و کار B2B

مدل کسب و کار B2B - دکتر مجتبی برقبانی

اصطلاح مدل کسب و کار B2B به چه معناست؟

مدل کسب و کار B2B مخفف Business to Business به معنای “تجارت بین دو یا چند کسب و کار” است. در این نوع تجارت، کالاها یا خدمات بین شرکت‌ها به جای مصرف‌کنندگان نهایی مبادله می‌شوند.

با توجه به این مسئله که مصرف کنندگان، محصولات را نه تنها با توجه به قیمت انتخاب می کنند بلکه مواردی از قبیل محبوبیت، وضعیت و دیگر محرک های احساسی را نیز در نظر می گیرند، در حالیکه برای خریداران B2B تنها قیمت و سود بالقوه محصول اهمیت دارد. در بازاریابی b2b تجار مجبور به شناخت مشتریان و واسطه ها می باشند.

در تجارت b2b هرآنچه که بتواند امور خرید و فروش را سرعت و سهولت بیشتری دهد از قبیل شرکا و خدمات مرتبط با تجارت همچون تامین کنندگان، خریداران، ترانزیستورهای دریایی محصولات، logestic پشتیبانی، سرویس های بازرسی، کاربری های نرم افزار و… در مکان واحدی جمع می گردند. یافتن راه های جدید برای ترویج روابط ازطریق رسانه های اجتماعی در حال حاضر یک موضوع داغ در جهان و بازاریابی B2B است.

شبکه های اجتماعی راه جدیدی را برای مکالمات و ارتباطات بین کسب وکارها ایجاد کرده اند. بررسی های سازماندهی شده توسط چادویک مارتین بیلی و iModerate نشان داد که احتمال خرید شرکت ها از طریق رسانه های اجتماعی بسیار زیاد است. شرکت های B2B حرفه ای و فرصت طلب راه های ابتکاری ای برای استفاده از رسانه های اجتماعی به نفع خود یافته اند.

در این مدل تجارت b2b خرده فروشی اهمیت و جایگاهی ندارد و خریداران به دنبال خرید عمده محصولات با سود خوب هستند، زیرا خرده فروشی خالی از ریسک نیست و خریداران تمایلی برای خرید هرنوع جنسی را از اینترنت ندارند.

مدل کسب و کار چیست؟

مدل کسب و کار، با نام الگوی تجاری در زمینه وسیع تجارت شناخته می شود. در دنیای امروز، کسب و کارها در مدل های مختلفی انجام می شوند. مدل های کسب و کار توانستند پاسخگوی سوالات مهمی باشند که بتوانند بستر خوبی برای رشد کسب و کارها باشند. خلق ارزش ها، تبدیل کردن ارزش ها به پول و تداوم کسب و کار از مهم ترین هدف های یک مدل کسب و کار می تواند باشد. از انواع مدل کسب و کار می توان در بیزینس های کوچک و بزرگ استفاده کرد. چه بسا که این مدل ها می توانند با استراتژی های درست، بیزینس های کوچک را به بیزینس های بزرگ تبدیل کنند.

 

استراتژی بازاریابی b2b چیست؟

موفقیت در بازاریابی B2B از پخش تبلیغاتی یک محصول از رادیو یا تلویزیون بدست نمی آید بلکه موفقیت در بازاریابی B2B از تعبیه شرکت در بخش صنعت و قرارگرفتن محصول به عنوان جزء اصلی تجارت بدست می آید. برای پیشرفت در این تجارت رعایت موارد زیر اهمیت بسزایی دارد:

  • میزبانی وبینارهای اطلاعات webinars
  • راه اندازی غرفه صنعت در نمایشگاه های تجاری محبوب و مشهور
  • ارسال خبرنامه ایمیل به عنوان یک کارشناس صنعت و اطلاع رسانی ازموقعیت شرکت
  • حضور فعال و تعاملی در رسانه های اجتماعی
  • حضور در رویدادهای شبکه صنعت و ایجاد روابط خوب با خریداران

برندسازی کسب و کارهای بی تو بی

برندسازی در عرصه بی تو بی، اعتبار و تصویر ذهنی مثبتی برای شرکت ها ایجاد می کند. ایجاد چنین شهرتی موجب می شود که فرصت های فروش بیشتری در اختیار شرکت ها قرار گیرد و آنها بتوانند روابط سودبخش تر و نزدیک تری را با سایر شرکت ها ایجاد کنند. برخورداری از برند قدرتمند می تواند حس ارزشمند اعتماد و اطمینان مطلقی را برای مشتری های سازمانی به وجود آورد و این اطمینان خاطر موجب دگرگونی سرنوشت این شرکت ها می شود. به این ترتیب، برندهای قدرتمندی که در عرصه ی B to B فعالیت می کنند، می توانند از مزیت رقابتی دو چندانی برخوردار شوند.

اگر شما هم میخواهید در یک دوره دیجیتال مارکتینگ کارآمد شرکت کنید ما به شما دوره دیجیتال مارکتینگ دکتر مهریزدان را پیشنهاد میدهیم دوره ای که در آن شما به یک دیجیتال مارکتر حرفه ای تبدیل میشوید

برندهای B to B اغلب همنام با شرکت ها و سازمان ها انتخاب می شوند. به همین دلیل، درک مفهوم برندسازی از دیدگاه برندهای سازمانی امری ضروری است. برندسازی در عرصه B to B پیچیده است، زیرا افراد بسیاری – چه در سطح سازمان و چه در سطح بخش هایی از بازار هدف – درگیر این فعالیت می شوند. برای مواجهه با این پیچیدگی ها باید از برنامه ها و ارتباطات بازاریابی مناسب و برتری برخوردار بود. چالشی که برای بسیاری از برندهای B to B وجود دارد این است که نوع نگاه مشتری را به خود تغییر دهند و محصول و خدمت خود را از جایگاه محصول اولیه و عام خارج کرده و با ارائه محصولات و خدمات، تمایز بیافرینند.

انواع مدل‌های B2B

مدل توزیع کننده: در این مدل، یک شرکت واسطه بین تولید کننده و مشتری نهایی عمل می‌کند. به عنوان مثال، یک شرکت توزیع‌کننده قطعات خودرو ممکن است قطعات را از یک تولیدکننده خریداری کرده و سپس آنها را به تعمیرگاه‌ها و سایر مشتریان B2B بفروشد.

مدل فروش مستقیم: در این مدل، شرکت محصول یا خدمات خود را به طور مستقیم به مشتریان B2B خود می‌فروشد. به عنوان مثال، یک شرکت نرم‌افزاری ممکن است محصولات خود را مستقیماً به وب‌سایت خود یا از طریق تیمی از نمایندگان فروش به شرکت‌های دیگر بفروشد.

مدل تجارت الکترونیک: در این مدل، شرکت‌ها از طریق وب‌سایت یا پلتفرم‌های آنلاین به مشتریان B2B خود می‌فروشند. تجارت الکترونیک B2B به طور فزاینده‌ای محبوب می‌شود، زیرا به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا به طیف گسترده‌تری از مشتریان دسترسی پیدا کنند و به طور کارآمدتر معاملات را انجام دهند.

مدل کسب و کار B2B - دکتر مجتبی برقبانی
مدل کسب و کار B2B – دکتر مجتبی برقبانی

مشتریان B2B چه کسانی هستند؟

مشتریان B2B  می‌توانند شامل شرکت‌های مختلفی باشند، از جمله:

تولیدکنندگان: به دنبال مواد اولیه، قطعات و تجهیزات برای تولید محصولات خود هستند.

ارائه دهندگان خدمات: به دنبال خدمات تخصصی مانند بازاریابی، حسابداری یا فناوری اطلاعات هستند.

خرده فروشان: به دنبال کالاهایی برای فروش در فروشگاه‌های خود هستند.

سازمان‌های دولتی: به دنبال کالاها و خدمات برای انجام وظایف خود هستند.

سخن پایانی

شناخت انواع مدل کسب و کار در چگونگی رشد و توسعه آن بسیار موثر است. متاسفانه برخی از افراد به دلیل عدم آگاهی از مدل کسب و کار خود، دچار ضررهای جدی می شوند. بیزنس شما از کدام نوع مدل کسب و کار است؟ آیا برای جذب مشتری و افزایش فروش خود با توجه به مدل کسب و کارتان، استراتژی طراحی کرده اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

مشاوره کسب و کار به سبک دکتر مجتبی برقبانی

دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.

برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.

مشاوره کسب و کار

با دکتر مجتبی برقبانی

شماره تماس : 09122445966

ایمیل : info@drbarghabani.com

Rate this post