12 ایده پولساز برای کسب و کار

ایدهای پولساز برای کسب و کار - دکتر مجتبی برقبانی

ایده‌ پولساز برای  کسب و کار

یده‌ پولساز برای کسب و کار در ایران اصلا محدود نیستند. نمی‌توان گفت که فقط چند ایده محدود برای کسب و کار وجود دارد. صدها و یا هزاران ایده خوب برای راه‌اندازی کسب و کار پیدا می‌شود که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. ابه همین دلیل در ادامه چند دسته از ایده‌های خوب را برای شروع کسب و کار به شما معرفی کرده‌ایم.

1- تولید محتوا کنید

استفاده از رسانه‌های اجتماعی فرصت مناسبی را برای افراد خلاق با ایده‌های جذاب فراهم کرده است. طراحان گرافیک و نویسندگان با خلاقیت خود توانایی انتشار محتوای مطلوب و باکیفیت را دارند. تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مختلف ایده خوبی برای کارآفرینی با سرمایه کم محسوب می‌شود.

در صورت داشتن یا کسب کردن مهارت های نویسندگی و استفاده از ابزارهای تولید یا ترجمه محتوا، به راحتی می توانید برای شرکت های تولید محتوا، فعالیت کنید و یا به صورت فریلنسر، بر روی تولید محتوا برای پیج و سایت های کاری خود فعالیت کنید.

2-  مهارت‌های خود را به دیگران یاد دهید

هرکسی حداقل در یک زمینه استعداد و مهارت دارد. شاید خط خوبی دارید، نقاش حرفه‌ای هستید و یا در آواز و موسیقی مهارت دارید. شاید هم در طراحی سایت، برنامه‌نویسی یا ساخت وسایل تزیینی ماهر هستید. پس می‌توانید مهارت خود را به دیگران آموزش دهید و از این طریق کسب درآمد کنید. یکی از راه‌هایی که امروزه خیلی هم از آن استقبال می‌شود آموزش و یاد دادن به دیگران است.

می‌توانید به عنوان معلم خصوصی فعالیت کنید و در منزل خود یا حتی منزل دیگران مهارت خود را تدریس کنید. البته یک راه بهتر هم هست. می‌توانید ویدیوهای آموزشی ضبط کنید و آن‌ها را در اینترنت بفروشید. ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاه‌ها فرصتی مناسب برای پررنگ شدن آموزش مجازی ایجاد کرده است. پس شما هم از این فرصت استفاده کنید و هرچیزی را که در آن مهارت دارید به دیگران یاد بدهید. همچنین می‌توانید از طریق برگزاری وبینار و دوره‌های آموزشی هم درآمد داشته باشید.

3- به افراد و شرکت‌ها مشاوره بدهید

یکی از ایده‌های خوب برای کسب و کار تاسیس دفاتر مشاوره است. بعضی موارد آن‌قدر تخصصی و حرفه‌ای هستند که مردم عادی برای انجام آن‌ها حتما به مشاوره و مشورت با یک متخصص نیاز دارند. پس اگر مهارت و دانشی دارید که می‌توانید به وسیله آن به مردم مشاوره بدهید، حتما وارد این کار شوید.

مثلا اگر یک مکانیک خوب هستید و در زمینه ماشین تخصص دارید، می‌توانید به کسانی که قصد خرید خودرو دارند مشاوره بدهید. اگر در زمینه دیجیتال مارکتینگ و سئو تخصص دارید، می‌توانید به کسب و کارهای دیگر مشاوره سئو و بازاریابی دیجیتال ارائه کنید. اگر در رشته حقوق تحصیل کرده‌اید هم می‌توانید به شرکت‌ها، سازمان‌ها و حتی مردم عادی مشاوره حقوق و قضایی بدهید. این روزها هم که بحث بورس داغ است اگر در مورد بورس اطلاعات دارید می‌توانید در این مورد به مردم مشاوره بدهید.

4-  از طریق طراحی کسب درآمد کنید

احتمالا افرادی را دیده‌اید که خلاقیت و هنر خیلی زیادی دارند و آثار زیبایی را طراحی می‌کنند. اگر خود شما جزو همین دسته از افراد هستید می‌توانید کسب و کاری در زمینه طراحی راه‌اندازی کنید. شاید سوال کنید که طراحی چه چیزی؟ جواب این است که طراحی هرچیزی. مثلا اگر با نرم‌افزارهای طراحی مثل فتوشاپ آشنایی دارید می‌توانید بنر، پوستر، رابط کاربری، لوگو، کارت ویزیت و هر چیز دیگری را طراحی کنید.

اگر از معماری سررشته دارید، می‌توانید به طراحی ساختمان و بنا مشغول شوید. و حتی در صورت آشنایی با طراحی صنعتی می‌توانید ابزار و وسایل گوناگونی را طراحی کنید. اگر هم کار با نرم افزارها را بلد نیستید مایوس نشوید. می‌توانید تابلو نقاشی بکشید و آن‌ها را بفروشید و یا در زمینه طراحی دکوراسیون و یا چیدمان اماکن فعالیت کنید و طرحی را ارئه بدهید.

5- دستیار ماهری باشید

تمامی کسب‌وکارها نیاز به افرادی دارند که کارهای مشتریان را پیگیری کند و بتواند مدیریت امور را به دست بگیرد. چنین افرادی باید با نظم و انضباط خاصی به امور رسیدگی کند تا مشکلی برای ترتیب کارها رخ ندهد. این دستیارهای همه‌فن‌حریف می‌توانند زمام امور را از منزل به دست بگیرند و به کار غیرحضوری بپردازند.

البته اکثرا به یک دستیار حضوری در محل کار نیاز دارند، اما افراد و شرکت های زیادی وجود دارند که به دستیار دورکار در منزل نیاز دارند. به راحتی می توانید با یک سرچ ساده در گوگل و مراجعه به وب سایت های کاریابی مانند ای استخدام، جاب ویژن، جابینجا و …، کارفرمای مناسب را پیدا کنید.

6- نوشتن و ترجمه مقاله یا کتاب را شروع کنید

درست است که در ایران مردم خیلی اهل مطالعه نیستند. اما همچنان کتاب عضوی جدا نشدنی از زندگی مردم است. اگر دست به قلم هستید و یا به زبان‌های دیگر تسلط دارید، بهتر است کسب و کاری در زمینه تالیف یا ترجمه کتاب، مجله یا مقالات راه‌اندازی کنید.

یکی از بخش‌هایی که خلا زیادی در آن وجود دارد، کتاب‌های کودکان و نوجوانان است. در جاهای مختلف جهان کتاب‌های مصور یا کمیک بوک‌ها طرفداران زیادی بین قشر کودک و نوجوان دارند. اما در ایران شاهد کتاب‌های این چنینی نیستیم. پس می‌توانید کمیک‌های خارجی را ترجمه کنید و یا حتی خودتان کتاب‌های کمیک بنویسید و آن‌ها بفروشید.

اما شاید فکر کنید که چگونه کتاب‌های خود را بفروشید؟ خب برای این کار هم راه‌‎حل‌های زیادی وجود دارد. مثلا می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی ایجاد کنید و از آن طریق کتاب‌های خود را بفروشید. حتی اگر هزینه چاپ کتاب را ندارید می‌توانید نسخه‌های مجازی را بفروشید.

اگر هم با زبان انگلیسی آشنا باشید می‌توانید کتابی به زبان انگلیسی بنویسید و در سایت آمازون بفروشید. از این راه می‌توانید درآمد دلاری هم داشته باشید. به عنوان مثال آماندا هاوکینگ نویسنده‌ای بود که هیچ ناشری کتاب‌هایش را منتشر نمی‌کرد. اما با قرار دادن نسخه الکترونیکی کتابش در آمازون میلیون‌ها دلار پول درآورد. پس شما هم می‌توانید با کمی تلاش پول زیادی از این راه درآورید.

7- محصولات خود را به‌صورت مجازی بفروشید

داشتن آنلاین‌شاپ یکی از ایده‌های کارآفرینی با سرمایه کم محسوب می‌شود که این‌روزها طرفداران زیادی دارد. شما به‌راحتی با داشتن شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی پربازدید می‌توانید محصولی را که برای فروش ارائه کنید. این محصول می‌تواند کالای منحصربه‌فرد خودتان باشد که آن را تولید کرده‌اید یا محصولی را که در بازار موجود است با کمی تغییرات به مشتریان عرضه کنید.

محصولاتی که برای فروش انتخاب می‌شوند، می‌توانند شیرینی، مربا یا حتی نوآوری‌های خلاقانه و هنری شما در هر زمینه‌ای باشند. تنها کافی است بتوانید مخاطب را با کالای خود شگفت‌زده کنید.

8- بازاریابی حرفه‌ای

همه کسب‌وکارهای دنیا به بازاریابی صحیح وابسته است. درصورتی که چنین مهارتی را دارید به‌راحتی می‌توانید برای مشاغل گوناگون به بازاریابی حرفه‌ای و خلاقانه بپردازید. ساخت ویدئو، مدیریت شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی حضوری و… از جمله ایده‌های کارآفرینی با سرمایه کم هستند.

مهارت های بیزینس کوچینگ می تواند در ارتقای مهارت های فردی شما کاملا موثر باشد.

9- برنامه‌ریز حرفه‌ای باشید

بسیاری از کسب‌وکارها برای برنامه‌ریزی امور خود دچار مشکل هستند. درصورتی‌که انرژی، زمان و دانش کافی دارید، می‌توانید به برنامه‌ریزی تبدیل شوید که تمامی سازمان‌ها به آن نیاز دارند. برنامه‌ریزی برای رویدادهای کاری، تفریحی، جشن‌ها و… از جمله کارهایی محسوب می‌شوند که افراد عادی برای برنامه‌ریزی آن‌ها دچار مشکل هستند. کارهای کوچک‌تر به شما کمک خواهد کرد تا برای کارهای بزرگ‌تر آماده شوید. همچنین با شرکت در دوره‌های مختلف می‌توانید به مهارت بیشتری در این زمینه دست یابید.

10- سایت و اپلیکیشن راه‌اندازی کنید

در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که تقریبا اکثر مردم به اینترنت پرسرعت و دستگاه‌های هوشمند مثل موبایل و لپ‌تاپ دسترسی دارند. به همین دلیل تمام کسب و کارها به تدریج به فضای مجازی منتقل می‌شوند. اگر در زمینه طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل مهارت و تخصص دارید، بهتر است کسب و کاری را در این زمینه راه‌اندازی کنید. خیلی از شرکت‌ها و برندهای بزرگ میلیون‌ها تومان خرج سایت و اپلیکیشن می‌کنند. پس شما هم به راحتی می‌توانید سهمی از این بازار پرسود داشته باشید.

11- یک کسب و کار خدماتی راه بیاندازید

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که در کارهای فنی مهارت دارید و یا اصطلاحا دست به آچار هستید، بهتر است به فکر ایجاد کسب و کاری خدماتی باشید. مثلا می‌توانید وسایل و لوازم برقی و الکتریکی مثل یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و غیره را تعمیر کنید. همچنین می‌توانید خدماتی مثل سرویس کولر یا پکیج، گل‌کاری، زیباسازی فضا، نظافت منازل و آپارتمان‌ها، خدمات مجالس، تهیه و فروش غذا (کترینگ) و غیره را به مردم ارائه کنید.

12- آثار هنری و تولیدی خود را بفروشید

اگر به دنبال راه‌اندازی کسب و کاری پرسود هستید پیشنهاد می‌کنم خودتان چیزی تولید کنید و آن را بفروشید. خیلی‌ها هستند که از این طریق به درآمد بسیار بالایی رسیده‌اند. مثلا می‌توانید زیورآلات دست‌ساز، آثار هنری، پوشاک و صنایع دستی تولید کنید و آن‌ها را بفروشید.

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چطور کالاهایی که تولید کرده‌ام را بفروشم؟ جواب بسیار ساده است. از طریق اینترنت کالاهای تولیدی خود را بفروشید. می‌توانید وسایل و کارهای تولیدی را از طریق مارکت پلیس‌هایی مثل دیجیکالا، سایت‌های آگهی مثل دیوار و یا شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام به راحتی بفروشید.

ایدهای پولساز برای کسب و کار - دکتر مجتبی برقبانی
ایدهای پولساز برای کسب و کار – دکتر مجتبی برقبانی

ایده‌ پولساز برای  کسب و کار دارید؟ پس کسب و کار خود را شروع کنید

پیدا کردن ایده‌ای خوب و پولساز که قابلیت‌های زیادی برای رشد و پیشرفت داشته باشد خیلی مهم است. در این مقاله به شما چندین ایده مختلف برای راه‌اندازی کسب و کار معرفی کردیم. هر کدام از این ایده‌ها می‌تواند برای شما درآمد زیادی داشته باشد. کاربران اینترنت هر روز بیشتر می‌شود و در این میان هم تعداد افرادی که از خدمات اینترنتی استفاده می‌کنند افزایش می‌یابد. به همین دلیل کسب و کارهای اینترنتی سود خوبی دارند و درآمدشان هم مدام بیشتر می‌شود.

پس نتیجه می‌گیریم که راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی گزینه مناسبی است و زودتر می‌توانید پیشرفت کنید.

Rate this post