بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ - دکتر مجتبی برقبانی

بیزینس کوچینگ در حال حاضر به یک ضرورت تبدیل شده است و اکثر صاحبان کسب و کار نیز در حال حاضر به این آگاهی رسیده اند اما هنوز هم افرادی وجود دارند که دوست دارند کسب و کار خود را توسعه بدهند اما به خوبی نمیدانند بیزینس کوچینگ چیست و یک بیزینس کوچ حرفه ای چه کارهایی را انجام میدهد! بیزینس کوچینگ یک ارتباط دو طرفه میان صاحب یک کسب و کار با یک مربی متخصص در حوزه کسب و کار است که در نهایت باعث میشود تا یک کسب و کار در راستای اهداف خود به درستی توسعه پیدا کند.

بیزینس کوچینگ

بیزینس کوچینگ فرآیندی است که در آن یک کوچ حرفه‌ای، شخصی در کسب‌وکار را راهنمایی می‌کند تا به اهدافش برسد. بیزینس کوچ به مشتری‌اش کمک می‌کند مهارت‌های رهبری را در خود تقویت کرده، استراتژی‌های کسب‌وکار را تدوین کند یا نگرش و ذهنیتش را تقویت نماید. تمام اینها به این بستگی دارد که شخص استخدام کننده کوچ، چه انتظاری از او دارد. از همه مهمتر اینکه، کوچینگ کسب‌وکار به رشد مربوط می‌شود.

چرا باید بیزینس کوچینگ را انتخاب کنیم؟

ممکن است در مقطعی از زمان و به عنوان صاحب یک بیزینس (کسب و کار)، به دلیل احساس نارضایتی سوالات زیر برایتان مطرح شده باشد:

  • چرا از کسب و کارم احساس نارضایتی می‌کنم؟
  • چگونه برای انتخاب پروژه‌ها و پیاده سازی ایده‌ها در کسب و کار تصمیم گیری و اقدام کنم؟
  • چه کاری می‌توانم انجام دهم تا بیزینس خود را ارتقاء دهم؟

بیزینس کوچینگ (gBusiness Coachin) شاخه‌ای از علم کوچینگ است که به شما در رابطه با کسب و کارتان کمک می‌کند. اولین اقدام بیزینس کوچ‌ها این است که آنچه را که در حال حاضر انجام می‌دهید، مسیری که در آن هستید و اینکه چرا نتایج مورد نظر شما حاصل نمی‌شود را روشن می کنند تا تصمیمات آگاهانه‌ای برای پیشرفت بگیرید.

امروزه کوچینگ کسب و کار برای مدیران عامل و صاحبان مشاغلی که می‌خواهند خود و شرکتشان را ارتقا دهند، به یک روش رایج و مهم تبدیل شده است. با این حال، بسیاری از افراد به درستی نمی‌دانند که کوچینگ به چه معناست و چه کمکی به کسب و کارشان می‌کند.

Coaching business
Coaching business

الگوی کوچینگ کسب‌ و کار چیست؟

بیزینس کوچ‌ها مدیران را به چالش می‌کشند تا نقاط قوت خود را توسعه دهند، نقاط قابل‌ بهبود خود را شناسایی و در بهبود آن‌ها بکوشند و به‌ صورت فردی رشد کنند. تأكيد بر رشد رهبري، از بین بردن موانع و بازدارنده‌ها براي كار بر روي چشم‌ انداز سازمان و توسعه تيمي است كه به شکوفایی آن چشم‌ انداز كمك خواهد كرد. با این الگوی کسب‌ و کار باید از بیزینس کوچ خود انتظار داشته باشید:

  • از شما سؤالاتی هوشمندانه بپرسد. شما را به سمت پاسخ‌هایی سوق دهد که منجر به بینشی عمیق و ارزشمند شود.
  • بازخوردهای سازنده‌ای را برای کمک به شما در دستیابی به چشم‌ انداز موردنظر کسب‌ و کارتان ارائه دهد.
  • شما را به‌عنوان یک صاحب بیزینس یا به‌عنوان یک رهبر در سازمان در مسیر اهدافتان نگه دارد.
  • با تعیین تکالیف و اقدامات مشخص، شما را نسبت به رسیدن به اهداف متعهد می‌کند.

از طرف دیگر در کوچینگ کسب‌ و کار، بیزینس کوچ نیز از شما انتظاراتی دارد که باید در فاصله بین جلسات به آن‌ها عمل کنید. اقداماتی لازم است که در کسب‌ و کار خود پیاده‌سازی کنید تا به نتایج مطلوب خود دست یابید. هنگام به‌ کارگیری کوچینگ کسب‌ و کار بیشتر از آن‌ که به ایجاد دیدگاهی مطلوب و مثبت در مورد سازمان خود نیاز داشته باشید به افزایش سطح آگاهی از خود احتیاج دارید.

بیزینس کوچ چه کار می‌کند؟

خدمات بیزینس کوچینگ در کسب‌وکارها و موقعیت‌های مختلف، فرق می‌کند. در واقع، بیزینس کوچ هم نقش مربی را بازی می‌کند و هم معلم. او مهارت‌های موردنیاز برای موفقیت مراجعش در کسب‌وکارش را به او آموزش می‌دهد و به عنوان یک منبع اطلاعات، هر سوالی داشته باشید می‌توانید از او بپرسید.

 بیزینس کوچ هم مثل هر مربی دیگری تلاش می‌کند تا استعداد شما را کشف کند، به شما امید می‌دهد که می‌توانید به اهداف‌تان برسید، در تصمیم‌گیری‌ها کمک می‌کند و هر کاری که لازم باشد انجام می‌دهد تا مطمئن شود شما و کسب‌وکارتان موفق خواهید شد. تمام بیزینس کوچ‌ها یک سری خدمات ارائه می‌دهند مثل:

 آنالیز کسب‌وکار

در اینجا خدمات بیزینس کوچینگ به مشاوره دادن به کسب‌وکارها مربوط می‌شود. بیزینس کوچ وضعیت فعلی کسب‌وکار را بررسی می‌کند. بیزینس کوچ کارش را با بررسی تمام چیزهای مربوط به کسب‌وکار شما شروع می‌کند، از پیشنهاد ارزش گرفته تا مشتریان هدف و چالش‌های پیش روی‌تان. وقتی بیزینس کوچ تمام اطلاعات موردنیاز درباره شما و کسب وکارتان را جمع‌آوری کرد، سپس شروع به یادگیری درباره بینش‌های شرکت و اهداف‌تان می‌کند.

 سپس سوالاتی را از مشتری می‌پرسد و با توجه به پاسخ‌هایی که می‌گیرد، متوجه مشکل و نیاز اصلی مشتری می‌شود. پس از آن به سراغ تدوین استراتژی‌های تحلیل کسب‌وکار در بیزینس کوچینگ می‌رود. کوچ با توجه به بودجه و زمان و البته تجزیه‌وتحلیل رقبا، به فکر اجرای استراتژی خود می‌افتد.

 تعیین هدف

هدفگذاری هم از خدمات بیزینس کوچینگ است. بیزینس کوچ تلاش می‌کند تا اهداف قابل دستیابی و سودآوری را برای تیم‌تان تعیین کند. ابتدا بیزینس کوچ جلسه طوفان فکری برگزار می‌کند، سپس نقشه راه را مشخص کرده و برنامه‌ریزی می‌کند.

 برنامه‌ریزی

وقتی اهداف تعیین شد، بیزینس کوچ به شما کمک می‌کند تا به بهترین شکل به آنها برسید. برای این منظور از یک سری استراتژی‌ها و برنامه‌های عمل استفاده می‌کند که طراحی شده‌اند تا کسب‌وکار شما را هدایت کنند به هدف‌هایش برسد و به شما کمک می‌کند تا چالش‌های سر راه‌تان را بردارید. در مرحله برنامه‌ریزی از خدمات بیزینس کوچینگ، کوچ شروع به تهیه و آماده‌سازی فرآیند کار و استراتژی اجرا می‌پردازد.

 پیاده سازی

وقتی همه چیز مشخص شد، نوبت به آخرین مرحله از خدمات بیزینس کوچینگ، یعنی اجرا، می‌رسد. در کل این فرآیند، بیزینس کوچ همانند منبع ارزشمندی از اطلاعات شخصی و توصیه‌های مفید عمل می‌کند.

اداره هر کسب‌وکاری، چه بزرگ و چه کوچک، گاهی مثل این است که در تاریکی راه بروید و امیدوار باشید چیزی که به دنبالش هستید را پیدا کنید. اینجاست که بیزینس کوچ، چراغ‌ راه‌تان می‌شود و به شما کمک می‌کند.

چه انتظاری باید از کوچینگ کسب‌وکار داشته باشیم؟

اگر می‌خواهید در کسب‌وکار خود موفق شوید، کوچینگ راه‌حل کار شماست. به کمک کوچینگ صحیح و یک کوچ مناسب می‌توانید رشد چشم‌گیر شخصی و حرفه‌ای را انتظار داشته باشید.

 رابطه بین کوچ و صاحب کسب‌وکار بر پایه اعتماد شکل می‌گیرد. اگر یک صاحب جدید کسب‌وکار تجربه کمی داشته باشد، کوچ حرفه‌ای می‌تواند با ارائه بازخوردهای مناسب، به پیشرفت سریع مدیر کمک کند. اگر رهبران کسب‌وکار به پشتیبانی نیاز داشته باشند تا در جایگاه خود رشد کنند و درآمدشان را بالا ببرند، کوچ می‌تواند برنامه‌ای بریزد و طبق آن برنامه بیزینس کوچینگ به صاحب کسب‌وکار کمک کند، به موفقیت موردنظرش برسد.

 اما کار به اینجا ختم نمی‌شود. بهترین کوچ‌ها، آنهایی هستند که مشتریان خود را به چالش می‌کشند تا موفق شوند. در حقیقت، برخی از پایدارترین روابط کوچ-مشتری سالها به طول می‌انجامد. این رابطه‌ها، موفقیت بلندمدت کسب‌وکار را به دنبال خواهند داشت.

مشاوره ساخت و ساز

جمع‌بندی

به هزار و یک دلیل، بیزینس کوچینگ برای مدیران و صاحبان کسب‌وکارها اهمیت زیادی پیدا کرده‌ است. امروزه آن‌هایی که می‌خواهند به اوضاع و احوال شرکتشان تکانی دهند و البته، دستی به سرِ مهارت‌های مدیریتیِ خودشان بکشند، به فکر استخدام بیزینس کوچ می‌افتند. در این مقاله سعی کردیم با فواید بیزینس کوچینگ و مهارت‌های ضروری یک کوچ کسب‌وکار آشنا شویم. امیدواریم نکات ذکر شده در مسیر توسعه کسب‌وکار و افزایش فروش شرکتتان کارآمد باشند.

دکتر مجتبی برقبانی
دکتر مجتبی برقبانی

مشاوره کسب و کار به سبک دکتر مجتبی برقبانی

دکتر مجتبی برقبانی نگاه متفاوتی نسبت به کسب و کارها دارد.

برای دریافت مشاوره و ارتباط با ما پیام خود را ارسال کنید.

مشاوره کسب و کار

با دکتر مجتبی برقبانی

شماره تماس : 09122445966

Rate this post